SZTE Info

GTK_2019

Tehetséges hallgatókat jutalmaztak a GTK-n

A GTK Tehetsége ösztöndíjakkal és vállalati támogatásokkal díjazták a legjobb közgazdászhallgatókat. A nyolcvan tehetséges diákot március elsején köszöntötték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szegedi közgazdászhallgatóknak létrehozott ösztöndíjrendszer a tanulmányi eredmény, a szociális háttér, a nyelvtudás és a versenyeredmények alapján jutalmazza a tehetséges egyetemistákat. A hallgatók 100 és 50 százalékos ösztöndíjakban részesülhetnek, melynek célja, hogy az adott százalékban átvállalják a hallgatók önköltségi díját.


IMG_3125


A kari ösztöndíjak mellett vállalati és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhatnak a hallgatók, ugyanis a GTK harmincnál több partnere csatlakozott a kezdeményezéshez. Ha egy hallgató vállalati ösztöndíjat nyer el, akkor a szakmai gyakorlatát annál a cégnél kell töltenie. Az ösztöndíjprogram nagykorúságát jelzi, hogy mostanra már a korábbi ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat, és évről évre több olyan támogatás talál gazdára, amelyet korábbi szegedi közgazdász hallgatók alapítottak.


IMG_3200


Az ösztöndíjátadó rendezvényen Dr. Kovács Péter, a kar dékánja és Dr. Vilmányi Márton prodékán köszöntötte a hallgatókat. – 2012-ben született meg az ösztöndíjprogram gondolata, azzal a céllal, hogy az önköltségessé vált képzésben anyagi támogatást nyújtsunk a hallgatóknak. Így jött létre a mai koncepció. Büszkén mondhatom, hogy ma már egyre több partnerrel tudunk együtt dolgozni, így a GTK Tehetsége ösztöndíj mellett vállalati támogatásokat is szép számmal oszthatunk ki. Az ösztöndíj ma már elismerésnek számít, mely a tehetséget, erőfeszítést és teljesítményt jutalmazza. Örömmel jelenthetem be, hogy idén összesen 80 hallgató munkáját ismerjük el GTK Tehetsége ösztöndíjjal és vállalati támogatással – mondta el Dr. Vilmányi Márton. A vállalati ösztöndíjakat Dr. Csáki Katalin, a ContiTech Rubber Industrial Kft. HR vezetője, Hefkó Levente, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, és Farkas Tamás, a FourCreation alapító tagja adta át.


IMG_3139


Csukás Alexandra, a GTK harmadéves hallgatója idén 50 százalékos GTK Tehetsége ösztöndíjban részesült. Ennek köszönhetően tandíjának a felét átvállalta a kar. A gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató elmondta, hogy a kari ösztöndíj hatalmas segítség, a szülei is nagyon örülnek, hogy idén újra ösztöndíjat nyert. A fiatal tehetség már korábban is pályázott, így már nem először nyerte meg a pályázatot, melyre természetesen nagyon büszke.


IMG_3465


SZTEinfo- Kocsis Bernadett

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • július 15. 08:00 - 19. 23:59
  • október 17. 00:00 - 19. 00:00
    Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a „Jágónak” Shakespeare-konferenciára, melyet 2019. október 17-19. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges: 20 perces konferencia-dolgozattal, 20 perces projekt-bemutatóval, más résztvevők munkáihoz kapcsolódó korreferátummal, a kerekasztal-beszélgetést előkészítő vitaindítóval, illetve auditáló résztvevőként. Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség folyamatos jelenvalóságára és kihívásaira. Minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, az alábbi linken található regisztrációs űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2019. július 1-ig. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcEY-daAyEDfkgj3e8fw-EgkXYOPs67Rf5cbTFokePmBn_FA/viewform?usp=sf_link A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 1-ig várjuk (a vitaindítókat és a korreferátumokat nem kell előre beküldeni).
  • november 28. 08:00 - 30. 16:00
    Interdiszciplináris jelenkor-történeti és politológiai konferencia.