Bezár

Hírarchívum

Joghallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

Joghallgatók gyakorlati képzése a Szegedi Ítélőtáblán

2019. szeptember 18.
1 perc

„Projekt a szegedi joghallgatók gyakorlati képzésének elősegítésére” címmel 2012 óta zajlik az a program, amelyben a Szegedi Tudományegyetem hallgatói ismerkedhetnek a Szegedi Ítélőtáblán folyó ítélkezési munkával és az ahhoz kapcsolódó tevékenységgel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ítélőtábla és a Szegedi Tudományegyetem közti megállapodás értelmében minden szemeszterben legalább négy hallgató vehet részt a programban, akiket a tanulmányi eredményük alapján pályázat keretében az egyetem jogi kara és az ítélőtábla választ ki a legjobbak közül. Ebben a félévben hét egyetemista – közülük öten képünkön dr. Benedek Tibor, a Szegedi Ítélőtábla oktatásfelelősének társaságában – kezdte meg a 3 hónapos gyakornoki programot.


SZTE_Itelotabla


A hallgatók bírói tanácsok mellé beosztva nyernek betekintést a büntető és a polgári ügyszak munkájába, foglalkozási naplót vezetnek, majd záróbeszámolót készítenek. Az ítélőtábla a harmadik hónap végén tájékoztatást küld az egyetemnek a hallgatók táblabíróságon elvégzett munkájáról, míg az egyetem egyéni tanrend biztosításával segíti a gyakorlati képzésen részt vevő diákjait.


Forrás: Szegedi Ítélőtábla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek