Bezár

Hírarchívum

KIemelt_Aletrnativ_gyakornoki

Munkahelyi tapasztalat + kredit = Az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja

Munkahelyi tapasztalat + kredit = Az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja

2019. szeptember 12.
2 perc

Jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára, kedves hallgató! Miért jó ez a lehetőség? Mert a diplomaosztód időpontjáig egyetemi közegben vagy civil szervezeteknél munkahelyi tapasztalatot szerezhetsz. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy egyetem elvégzése után még sikeresebb légy a munka világában. Ráadásul a minimum 120 óra önkéntes szerződéssel végzett gyakornoki munkádért cserébe kreditet is kaphatsz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szakmai tapasztalatot a diplomás pályakezdő esetében is elvárja a munkahelyek többsége. Minimális gyakorlat nélkül egy gyakornoki hely megpályázása is csekély sikerrel kecsegtet. De miként szerezhet szakmai tapasztalatot az, akinek fő foglalkozása, hogy egyetemistaként a diploma megszerzéséért tanuljon? E csapdahelyzeten segít át az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programja.

 

Már közel 20 féle gyakornoki lehetőség közül válogathatsz. Csatlakozz az SZTE Karrier Iroda által koordinált Alternatív gyakornoki programhoz! Jelentkezz a fogadó szervezethez gyakornokként, ahol rugalmas, az órarendedhez illeszkedő beosztásban tapasztalhatod meg milyen egy munkahely belülről. Ismeretségeket szerezhetsz és olyan folyamatokra láthatsz rá, amikről korábban csak elméletben hallottál. A számodra kijelölt mentor segítségével olyan készségeket fejleszthetsz, amiket az iskolapadban kevésbé. A program végén 2 kredittel jutalmazunk és referencialevelet is kaphatsz, aminek később fontos jelentősége lesz az önéletrajzodban, pályakezdő álláskeresőként.

 

A feltételek: minimum 120 óra teljesítése egyetemi egységeknél és civil szervezeteknél, ahol önkéntes szerződéssel tudnak foglalkoztatni. Cserébe számos olyan előnyhöz juthatsz, amelyek segítségével könnyebbé válik későbbi elhelyezkedésed.

Melyek ezek az előnyök?

Például: Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, mely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. A gyakorlat kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni. Betekintést kaphatsz a szervezetnél folyó szakmai munkába, mindennapi munkavégzésbe, munkahelyi kultúrába. Egy mentort rendelünk melléd, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed. Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el.

Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e. Sikeres teljesítés esetén 2 kredittel gyarapodsz!


Programszervező, marketinges, pályázatíró, újságíró és / vagy fotóriporter, irodai asszisztens, programkoordinátor, PR gyakornok, PS4 klub társvezető, kisgyermeknevelő gyakornok és nemzetközi ügyvivő szakértő gyakornok. Csak néhány, a betölthető gyakornoki pozíciók közül. A részletes listát megtalálod az SZTE Karrier iroda honlapján:

További információk itt.

Kérdés esetén az SZTE Karrier Iroda részéről keresd: Kriska Kitti gyakorlat koordinátort – e-mail címe: gyakorlat@sztekarrier.hu, telefonszáma: 62/546-680.

 

Az egyetemi kurzus felvétel határidejéig minden szemeszterben jelentkezhetsz az SZTE Karrier Iroda Alternatív gyakornoki programjára.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek