Bezár

Hírarchívum

WATERTOUR_23-29_08_2019_01

Nemzetközi vízitúrán vettek részt az SZTE JGYPK hallgatói és oktatói

Nemzetközi vízitúrán vettek részt az SZTE JGYPK hallgatói és oktatói

2019. szeptember 17.
2 perc

Két hetet töltöttek vízi vándortáborban a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem hallgatói és oktatói. A nemzetközi vízitúra célja a kajak-kenu sport mozgásanyagának elsajátítása, a vízi sportturizmus lehetőségeinek feltérképezése és a fejlesztési javaslatok összegyűjtése volt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

interreg_ipaAz Interreg-IPA CBC Hungary-Serbia (HUSRB/1602) pályázatnak köszönhetően megszervezett, a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem hallgatóinak részvételével, valamint a Szegedi Vízisport Egyesület közreműködésével lebonyolított nemzetközi vízitúrán vettek részt a két egyetem hallgatói és oktatói 2019. augusztus 23. és szeptember 6. között.


A kéthetes vízitúra célja a kajak-kenu sport mozgásanyagának elsajátításán, népszerűsítésén kívül a vízi sportturizmus lehetőségeinek feltérképezése és az ezzel kapcsolatos fejlesztési javaslatok összegyűjtése volt a Tisza alsó szakaszán. Az ötlet gazdáiként az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézete az Újvidéki Egyetem Sport és Testneveléstudományi Karával közösen dolgozta ki a víziturisztikai termékfejlesztéshez kapcsolódó első közös vízitúra programját.


WATERTOUR_23-29_08_2019_19


A teljes egészében pályázati forrásból megvalósított vízi vándortábor a szórakozáson kívül lehetőséget biztosított arra is, hogy a két egyetem oktatói szakmai tapasztalatot cseréljenek a sportszakos képzés, azon belül is különösképpen az outdoor sporttevékenységek szervezése terén.

A Watertour pilot program első, magyarországi szakaszán (Tiszakécske-Csongrád-Mindszent-Szeged) kb. 130 km-t eveztek a résztvevők, minden állomáshelyen két éjszakát töltve. A pihenőidőben rekreációs programok, mint például: játékos vízparti sportversenyek, strandröplabda, strandfoci, frizbi, pelóta, jóga, vízisízés és tréfás szellemi-ügyességi vetélkedők várták a résztvevőket. A táborban a hallgatók fejleszthették evezési technikájukat, így a leevezendő távok napról-napra rövidebbnek tűnhettek.


watertour
A vízitúrán készült képek itt megtekinthetőek.


A program második, szerbiai részében Szegedtől Magyarkanizsa, Ada, Becse, Aradac érintésével Stari Slankamenig, egészen a Dunáig eveztek a táborozók 176 km-t teljesítve. A tábor programjait színesítette az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának két magyarkanizsai rendezvénye („Tisa Café”, valamint a „Sport tourism traditions and perspectives in the valley of the Tisa River workshop”) melyen az Alsó-Tisza vidék természeti és kulturális értékeit, mint turisztikai vonzerőket ismerhették meg a résztvevők.


A kalandtúra utolsó napját Újvidéken töltötték a táborozók, ahol a város látványosságainak megtekintésén kívül az Újvidéki Egyetem Sport és Testnevelési Karának Intézetbe is ellátogattak, ahol a túráról készült filmek, fényképek bemutatásával egybekötött sajtótájékoztatón elevenítették fel a két hét eseményeit.


Korábban írtuk:

A Tisza-völgyi sportturizmusról tanácskoztak a JGYPK-n

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek