Bezár

Hírarchívum

IMG_1457

Számítógépekkel fejleszti új tagintézményét az SZTE

Számítógépekkel fejleszti új tagintézményét az SZTE

2019. szeptember 16.
1 perc

Harmincegy új számítógéppel fejleszti a Szegedi Tudományegyetem új tagintézményét, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolát. Az informatikai eszközöket Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese adta át 2019. szeptember 12-én.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Új számítógépeket adott át a Szegedi Tudományegyetem az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolának. A két oktatási teremben elhelyezett 31 db számítógépet a diákok informatika órákon használják, a ruhaipari képzésben tanulók pedig a ruhatervezéshez szükséges szoftver alkalmazását sajátítják el a modern gépeken.


IMG_1465


A 31 db számítógépet hivatalosan Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese adta át szeptember 12-én. – Az augusztus 1-jei fenntartóváltás után örömünkre szolgál, hogy immáron közös gondolkodásba kezdhetünk az intézmény igazgatójával, Horváth Levente Attilával. Azt gondolom, hogy ez a közös gondolkodás közös képzésfejlesztésben, vagy éppen képzésben valósulhat meg – fogalmazott a rektorhelyettes.


– Az SZTE-n elindult a digitális egyetem program, aminek köszönhetően már sokféle infokommunikációs fejlesztés valósult meg. Ebbe pedig ez a program is abszolút beilleszthető, hiszen a felsőoktatás és a középiskola szintjén is nagyon fontos, hogy a digitális írástudás készsége adott legyen egy tanuló esetében. Ezzel a számítástechnikai szobával, laborral, mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy lehetősége legyen a diákoknak az informatika tárgynak köszönhetően ezt a kompetenciát is elsajátítani – tette hozzá.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek