Bezár

Hírarchívum

Workshopot tartottak a digitális mezőgazdaságról

Workshopot tartottak a digitális mezőgazdaságról

2019. szeptember 11.
1 perc

Digitális és precíziós mezőgazdaság oktatása és kutatása a Szegedi Tudományegyetemen címmel szervezett szeptember 9-én workshopot a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A munkamegbeszélésen részt vettek a Kar partnercégeinek képviselői és más felsőoktatási intézmények küldöttei is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A workshop célja az volt, hogy az együttműködő felek körbejárják az agrárdigitalizáció és a precíziós mezőgazdaság oktatásában és kutatás-fejlesztésében rejlő lehetőségeit. Az SZTE MGK idén először precíziós szakmérnöki képzést indít, mely, karöltve a Kormány által augusztusban elfogadott Digitális Agrárstratégiával, kiváló apropóként szolgált a rendezvényhez.


A munkamegbeszélésen részt vettek az ELTE IK, az NKE RTK és az SZTE TTIK szakértői, valamint a Kar partnercégei: a Myactioncam Magyarország Kft., FirstFarms Hungay Kft., a KITE Zrt., az Axiál Kft., a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., a Krivaja D.o.o., az Agro-Way Kft. képviselői és az Agrárinformatikai Klaszter.


ws_MGK
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Mikó Józsefné Jónás Edit, a Kar dékánja a Digitális mezőgazdaság a Szegedi Tudományegyetemen címmel tartott előadást és köszöntötte a résztvevőket. Az SZTE precíziós mezőgazdasági törekvéseiről Dr. Sisák István tudományos főmunkatárs beszélt. A panelbeszélgetés témája, melyet Dr. Horváth József moderált, az egyetemi és vállalati partnerek közös munkája volt. Erős Veronika az Agrárinformatikai Klaszterrel való együttműködés lehetőségeit mutatta be, melyet többoldalú megbeszélések követtek a precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki képzés előkészítéséről.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek