Bezár

Hírarchívum

Egyetem napja kép
Az Egyetem Napját ünnepeljük

Az Egyetem Napját ünnepeljük

2008. november 20.
1 perc
Az idei tanévben november 21-én ünnepeljük meg a Szegedi Tudományegyetem Napját. A központi rendezvényeknek a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) ad otthont.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Szegedi Tudományegyetem Napja 2002 óta minden évben november 11-éhez kapcsolódik, arra emlékezve, hogy 1872-ben e napon kezdődött meg az oktatás a jogelőd kolozsvári egyetemen. A szegedi és a kolozsvári egyetem gyökerei azonban még messzebbre nyúlnak vissza: egészen az 1581-ben Báthory István által Kolozsvárott alapított universitasig. Ezt fejezi ki az SZTE tavaly újjáalakított címere is, melyben a kolozsvári alapítás (1581) és a szegedi indulás (1921) dátuma is szerepel.

A november 21-i program fő eseménye a TIK kongresszusi termében 10 órakor  kezdődő ünnepi szenátusülés lesz, ahol rangos egyetemi elismeréseket (Doctor Honoris Causa, Senator Honoris Causa, Klebelsberg Kunó-díj, Pro Universitate díj, Mecénás díj, Kristó Gyula-díj) adnak át.

15.50-kor pedig Barbara Harbach: A Celebration of Hymns című orgonahangversenyét hallgathatják meg az ünnepi napon az érdeklődők, ennek helyszíne a dóm lesz.

A rendezvényről részletesen beszámolunk majd a Szegedi Egyetem november 24-én megjelenő számában.

 

Pintér M. Lajos

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek