Bezár

Hírarchívum

Felelős vállalatirányítás a világválság tükrében

Felelős vállalatirányítás a világválság tükrében

2008. október 21.
1 perc
Jeffrey D. Levine, a magyarországi amerikai nagykövet első helyettese a pénzügyi világválság kapcsán a felelős vállalatirányítás fontosságára hívta fel figyelmet az Amerikai Kereskedelmi Kamara országos oktatástámogatási programjának első állomásán, a Szegedi Tudományegyetemen.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
Október 20-án indult útjára az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Felelős Társaságirányítás Bizottsága által kezdeményezett Felelős Társaságirányítás Vendégelőadói Program, melynek első állomásaa Szegedi Tudományegyetem volt. A program célja, hogy támogassa a felsőoktatási intézményeket és az oktatókat a felelős vállalatirányítással foglalkozó tantárgyak oktatásában. A kezdeményezés lehetőséget biztosít tisztségviselők és vállalati vezetők számára, hogy megosszák az üzleti életben szerzett tapasztalataikat, így a hallgatók sikeres szakemberektől hallhatják az egyetemen elsajátított elmélet gyakorlati oldalát.
A program keretében a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán megrendezett nyitóelőadást Jeffrey D. Levine, az amerikai nagykövet első helyettese tartotta meg, aki valós amerikai és magyar példákon keresztül mutatta be a felelős vállalatirányítás jellemzőit és a pénzügyi világválság idején az üzleti életben és a társadalomban betöltött kiemelkedően fontos szerepét. Paál Péter, az AmCham Igazgatótanácsának Alelnöke, az IBM vezérigazgatója ugyanakkor az üzleti etikáról és a felelős társaságirányításról osztotta meg gyakorlati tapasztalatait a hallgatókkal.
„A Szegedi Tudományegyetem üdvözli a Kamara kezdeményezését, hiszen számunkra is kiemelten fontos, hogy hallgatóink a magas színvonalú elméleti képzésen túl gyakorlatias szemmel is lássák az életben felmerülő kihívásokat” – mondta el köszöntőjében Badó Attila rektorhelyettes.  
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek