SZTE Info

Új k+f központ Szegeden

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A LogMeIn Kft., a bostoni LogMeIn Inc. leányvállalata szerdán hivatalosan is megnyitotta kutató és fejlesztő központját Szegeden. A LogMeIn informatikai cég biztonságos és igény szerinti távelérési és távtámogatási megoldásokat kínál PC-re, Mac-re és okostelefonokra, előre telepített szoftverek nélkül.
A LogMeIn alapítója és egyben fejlesztési igazgatója egy magyar szakember, Anka Márton, aki a LogMeIn jogelődjének, a 3AM Labs Kft.-nek is alapító tagja volt. A cég szolgáltatásai internetböngészőn keresztül elérhetők, kipróbálhatók és megvásárolhatók. A LogMeIn szolgáltatáshoz több mint ötvenmillió számítógép és egyéb internetkapcsolattal rendelkező készülék csatlakozott világszerte, naponta több mint hetvenötezer ember tölti le a cég honlapjáról a szoftvert – tudtuk meg Stephen Duzstól, a cég helyettes vezérigazgatójától, a vállalat európai részlegének vezetőjétől. A LogMeIn szoftver szolgáltatáscsomagja ügyfelek igény szerinti támogatását, okostelefonok és más eszközök kezelését, rendszeradminisztrációt, távoli elérést és vezérlést, fájlok megosztását, virtuális magánhálózati megoldásokat, adatok biztonsági mentését és internetes konferenciák megtartását is magában foglalja. A cég főbb ügyfelei között megtalálható például az IBM, a SAP, a 3M vagy az AMD is.
A szervezet európai értékesítési és marketing központja Amszterdamban, fejlesztőközpontja pedig Budapesten működik. A szegedi iroda elsősorban kutatásra és fejlesztésre összpontosít, a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve biztos és ugyanakkor kihívást jelentő munkahelyeket szeretnének teremteni a helyi informatikus réteg számára. A cég szakmai gyakorlatra is vár majd fiatalokat. A LogMeIn Magyarországon 110 embert foglalkoztat, Szegeden is szeretnék elérni az év végére a 10 főt. A cég folyamatosan várja a kutatás iránt affinitást érző szoftverfejlesztők jelentkezését (Szeged, Széchenyi tér 3., I. emelet).
„Azért jöttünk Szegedre, mert itt van egy jó egyetem, PhD-s hallgatók és jó munkaerő, és tudjuk, hogy nagyon sok kiváló szakember nem Budapesten akar elhelyezkedni” – fogalmazott Stephen Duzs.
A megnyitón jelen volt Csirik János, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének vezetője, aki elmondta: mindig nagyon örülnek, ha egy komoly cég jön Szegedre, amely jó minőségű munkahelyet ajánl a jó hallgatóinknak, hiszen üdvözlendő dolog, ha a Szegeden végzett sok hallgató közül minél többen itt találnak maguknak munkát.

Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00
 • augusztus 2. 08:00 - 10. 20:00
  Az Olimpia fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fő kivitelezője a Szegedi Tudományegyetem. Az esemény fő szakmai szervezője a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Csillagászat Nonprofit Kft.