SZTE Info

Új k+f központ Szegeden

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A LogMeIn Kft., a bostoni LogMeIn Inc. leányvállalata szerdán hivatalosan is megnyitotta kutató és fejlesztő központját Szegeden. A LogMeIn informatikai cég biztonságos és igény szerinti távelérési és távtámogatási megoldásokat kínál PC-re, Mac-re és okostelefonokra, előre telepített szoftverek nélkül.
A LogMeIn alapítója és egyben fejlesztési igazgatója egy magyar szakember, Anka Márton, aki a LogMeIn jogelődjének, a 3AM Labs Kft.-nek is alapító tagja volt. A cég szolgáltatásai internetböngészőn keresztül elérhetők, kipróbálhatók és megvásárolhatók. A LogMeIn szolgáltatáshoz több mint ötvenmillió számítógép és egyéb internetkapcsolattal rendelkező készülék csatlakozott világszerte, naponta több mint hetvenötezer ember tölti le a cég honlapjáról a szoftvert – tudtuk meg Stephen Duzstól, a cég helyettes vezérigazgatójától, a vállalat európai részlegének vezetőjétől. A LogMeIn szoftver szolgáltatáscsomagja ügyfelek igény szerinti támogatását, okostelefonok és más eszközök kezelését, rendszeradminisztrációt, távoli elérést és vezérlést, fájlok megosztását, virtuális magánhálózati megoldásokat, adatok biztonsági mentését és internetes konferenciák megtartását is magában foglalja. A cég főbb ügyfelei között megtalálható például az IBM, a SAP, a 3M vagy az AMD is.
A szervezet európai értékesítési és marketing központja Amszterdamban, fejlesztőközpontja pedig Budapesten működik. A szegedi iroda elsősorban kutatásra és fejlesztésre összpontosít, a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve biztos és ugyanakkor kihívást jelentő munkahelyeket szeretnének teremteni a helyi informatikus réteg számára. A cég szakmai gyakorlatra is vár majd fiatalokat. A LogMeIn Magyarországon 110 embert foglalkoztat, Szegeden is szeretnék elérni az év végére a 10 főt. A cég folyamatosan várja a kutatás iránt affinitást érző szoftverfejlesztők jelentkezését (Szeged, Széchenyi tér 3., I. emelet).
„Azért jöttünk Szegedre, mert itt van egy jó egyetem, PhD-s hallgatók és jó munkaerő, és tudjuk, hogy nagyon sok kiváló szakember nem Budapesten akar elhelyezkedni” – fogalmazott Stephen Duzs.
A megnyitón jelen volt Csirik János, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének vezetője, aki elmondta: mindig nagyon örülnek, ha egy komoly cég jön Szegedre, amely jó minőségű munkahelyet ajánl a jó hallgatóinknak, hiszen üdvözlendő dolog, ha a Szegeden végzett sok hallgató közül minél többen itt találnak maguknak munkát.

Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 21.
  14:00 - 18:00
  A SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék a Bonni Egyetem Médiatudományi Tanszékével közösen nemzetközi workshopot szervez május 21-én Screen Cultures címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • május 21.
  17:00 - 18:00
  Pászka Imre professzorral, a SZAB Szociológiai Munkabizottság alapító elnökével 70. születésnapja és készülő kötete kapcsán beszélget Jancsák Csaba a SZAB Szociológiai Munkabizottság elnöke és Dávid Benjámin hallgató.
 • május 21.
  19:30 - 20:30
  A Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a Bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát. Subhashini Goda indiai származású táncművész, tánctanár; Erasmus Mundus – Choreomundus ösztöndíjat nyert táncelmélet és -gyakorlat, illetve kulturális örökség témakörben, jelenleg az SZTE BTK Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken folytatja tanulmányait. Egyéni táncelőadások, valamint csoportos tradicionális és kortárs táncdrámák kimagasló előadója és alkotója. Többszörös szakmai elismerésben részesült: 2013-ban és 2014-ben legjobb előadói díjat, valamint kiváló táncművész minősítést kapott. A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen, fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet. A fellépők csoportos és szóló tánckoreográfiákat adnak elő, mely alkalmon az összes tánccsoport megmutatja magát, magyar és indiai származású tanítványok egyaránt. Belépőjegy elővételben és SZTE diákigazolvánnyal 990 Ft, a rendezvény napján 1300 Ft
 • május 22.
  09:30 - 10:30
 • május 22.
  18:00 - 19:00
  Radhika gyermekkora óta foglalkozik klasszikus indiai tánccal, hivatásos táncossá azonban csak később vált, miután informatikai diplomát szerzett és több évig programozóként dolgozott. Rájött azonban, hogy semmi sem teszi annyira teljessé az életét, mint a tánc. Azóta teljes idejét e művészeti formának szenteli, elméleti előadásokat, workshopokat tart és járja az iskolákat, hogy az új nemzedékekhez is eljusson ez az ősi műfaj. Táncelőadásai nagy sikert arattak szerte a világon, Indián kívül fellépett Amerikában és Magyarországon is. Erőssége lenyűgöző arcjátékában áll, és ahogyan a különböző karaktereket életre kelti a színpadon. Az est során egy klasszikus margamot láthatunk tőle. Belépőjegy 1000 Ft