SZTE Info

Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap

Június 20-án és 21-én rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen a nagy népszerűségnek örvendő Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapot.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A rendezvény első napján, június 20-án (szombaton) az SZTE Alma Mater mozgalom tagjai két vetítésen vehetnek részt kedvezményesen a Belvárosi moziban.

16.00 órakor kezdődik az Utazás a Föld középpontja felé című 3D-s film, melyre 850 Ft a belépő, 18.30-kor pedig a Vakság című filmet nézhetik meg, mely José Saramago könyvéből készült, főszereplője Julian Moore. Erre a vetítésre a jegyár 600 Ft egységesen mindenkinek (a kedvezménykártya nélkül is).

A vetítéseken előzetes jelentkezéssel, illetve helyszíni regisztrációval is részt lehet venni.

A második napon, június 21-én (vasárnap) a mozgásé lesz a főszerep. Az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.) számos különböző, hagyományos és különleges sportot próbálhatnak ki az érdeklődők.

A gyerekeket egész napos programmal várják: lesz ugrálóvár, arcfestés, sportversenyek, ügyességi versenyek, a Balga zenekar táncháza, kerékpáros ügyességi pálya. Azok a felnőttek, akik a könnyedebb mozgásforma hívei, jóga, intim torna, nordic walking és salsa közül választhatnak.

A kultúrára szomjazókat ezen a napon sem hagyják cserben, az érdeklődők az Artstab élő könyveit tekinthetik meg. A simogatóban a Tappancs Alapítvány várja az érdeklődőket és az örökbe fogadókat katalógussal és egy igazi családbarát kutyussal. Ebéd után a Láss Csodát fantasztikus capoeira bemutatójára várják kicsiket és nagyokat.

A rendezvény 10-től 15 óráig tart, minden programja ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (www.sztealmamater.hu)!

Az első 250 regisztráló az SZTE Alma Mater vendége egy jó marhapörköltre a helyszínen. Aki igényli, bográcsozhat is, melyhez helyet biztosítunk.

További információ: www.sztealmamater.hu, info@sztealmamater.hu.

Médiapartnerek: RádióMi, Rádió Plusz

Partnerek: SZTE Sportközpont, SZTE Ajándékbolt, Universitas-Szeged Kht., TánCentrum, Láss Csodát- lass-csodat.hu, Balga Zenekar, Belvárosi mozi, Szegedi Tudományegyetem, Tappancs Alapítvány, JATE Klub, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Ifjúsági Vöröskereszt, Kreatív Műhely, Artstab, MozgásMánia Stúdió& Szépségszalon, Szegedi Játszóház (Újszeged).

A programokat eső esetén is megtartják ugyanott, csak zárt térben!
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.