SZTE Info
diploma

Diplomaosztók az SZTE-n

Június 18-ától megkezdődik a diplomaosztó ünnepségek sora a Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Június 18-ától kezdve közel egy hónapon át tartanak a diplomaosztók a Szegedi Tudományegyetem karain. Legkorábban a Zeneművészeti Kar végzősei vehetik át okleveleiket: nekik június 18-án 12 órától az intézmény Fricsay Ferenc Hangversenytermében gratulál majd az SZTE, illetve a ZMK vezetése. A legtöbb kar egyébként a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezi meg ünnepségét. Kivételt jelent ez alól a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (ők hagyományosan a Belvárosi moziban osztják diplomáikat), az Állam- és Jogtudományi Kar (az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Nemzeti Színház impozáns épületében ünnepelnek), valamint a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Kar, melynek végzősei a helyi Petőfi Sándor Művelődési Központban vehetik kézbe a tanulmányaik sikeres lezárását igazoló oklevelet.

Alábbi összeállításunkban valamennyi kar diplomaosztójának időpontját és helyszínét megtalálják.

Állam- és Jogtudományi Kar: július 5. (vasárnap) 10 és 13 óra („egyetemi szakok”), július 11. (szombat) 10 és 13 óra („főiskolai” szakok), Helyszín: Szegedi Nemzeti Színház (Szeged, Vaszy Viktor tér 1.).

Általános Orvostudományi Kar: június 27. (szombat) 13 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Bölcsészettudományi Kar: július 11. (szombat) 9, 11, 13 és 15 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar: június 26. (péntek) 10 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Fogorvostudományi Kar: június 20. (szombat) 11 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Gazdaságtudományi Kar: július 10. (péntek) 11 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Gyógyszerésztudományi Kar: június 27. (szombat) 10 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar: július 11. (szombat) 9, 11 és 13 óra, illetve július 12. (vasárnap) 9 és 11 óra. Helyszín: Belvárosi mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.).

Mezőgazdasági Kar: július 3. (péntek) 10 óra. Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Központ (Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7.).

Mérnöki Kar: június 26. (péntek) 14 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Természettudományi és Informatikai Kar: június 28. (vasárnap) 10 és 13:30, és 16 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Zeneművészeti Kar: június 18. (csütörtök) 12 óra. Helyszín: az SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenyterme (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.).
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *