SZTE Info

A nők számára álmodták meg New York illatait

Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island néven mutatják be a Szegedi Tudományegyetem marketingszakos hallgatói megálmodott parfümjeiket 2009. június 29-30-án Párizsban az egyik vezető kozmetikai cég által szervezett marketingkampány-verseny nemzetközi döntőjében. A megmérettetésen a szegedi hallgatók egy létező márka új termékvonalának marketingkampányát prezentálják: a The City Collection elnevezésű kampányukban a nők társadalmi szerepét hangsúlyozzák.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Miután megnyerték a májusi nemzeti döntőt, Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói, Markó Brigitta, Tekulics Anna és Góré Dániel képviseli a L’Oréal Brandstorm 2009 nemzetközi marketingverseny párizsi döntőjében 2009. június 29-30-án. A kozmetikai világcég által meghirdetett verseny 10 ezer euró értékű fődíjáért 270 egyetem 31000 diákja méri össze tudását és kreativitását.

A nemzetközi megmérettetésre a szegedi hallgatók egy rendkívül ötletes és kreatív tervvel álltak elő: mivel az évente mindig más L’Oréal termék köré szerveződő vetélkedő idén a Maybelline New York-ra fókuszál, a város kerületeiről nevezték el az általuk kitalált öt illatot, amelyek mindegyike ötféle különböző női szerepet szimbolizál. A Szegedi Tudományegyetem csapata a The City Collection elnevezésű kampányukban a nők társadalmi szerepét hangsúlyozzák: hogyan tudja a szebbik nem a családot, a munkát és a saját nőiességét összehangolni.

„A magyarországi döntő fődíjaként elnyert párizsi megmérettetés során a hallgatóknak egy marketing menedzser bőrébe bújva a márka első parfümjének kell egy új termékvonalat kitalálniuk, és felépíteniük az illatszer teljes marketing stratégiáját, a design kitalálásától a globális kommunikációs kampányig. A csapat rendkívül kreatívan oldotta meg a feladatot, a magyarországi zsűri értékeléskor külön kiemelte a hallgatók koncepciózus szemléletét. Büszkén mondhatjuk, hogy ez az első alkalom, hogy a nemzeti döntőn alapképzéses hallgatókból álló csapat nyert” – teszi hozzá Révész Balázs felkészítő tanár, az SZTE Gazdaságtudományi Kar oktatója.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 3. 09:00 - 28. 18:00
  Kiállítók: Dér Julianna, Hegedus Ioan Andrei, Héjja János, Kálmán Áron, Kálmán Luca, Katona Márk, Kovács Gyula A., Kóthay Kata, Nizák Júlia, Palaga Nikolett, Pipei Borbála, Sztanó Zsuzsanna, Varga Dániel.
  A SZAB Művészeti Szakbizottság szervezésében.
  A kiállítás látogatható július 3-tól július 28-ig naponta 9 órától 18 óráig.
 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 24.
  17:00 - 18:30
  A legutóbbi, 6. verseskönyve tavaly jelent meg a szerzőnek – de versek születnek ma is. Ezekből kapnak ízelítőt az érdeklődők Julesz Jánostól.
  Beszélgetőtársak: Baradnay Gyula professzor és Tráser László újságíró
  A Közéleti Kávéház szervezésében