SZTE Info

Új szponzorral az A csoportban az Universitas Szeged

Vállalja az OB I/A csoportos indulást az Universitas Szeged női vízilabdacsapata, mely zsinórban második alkalommal nyerte meg a B csoportos pontvadászatot – jelentette be Bük József klubelnök. A névadó Szegedi Tudományegyetem mellett új támogatója is van a csapatnak.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Bük József klubelnök június 16-án arról tájékoztatott: a 2009/2010-es szezonban az OB I/A-ban indul az Universitas Szeged gárdája. Mint ismeretes, a Tisza-parti lányok tavaly is aranyérmesek lettek az OB I/B-ben, ám akkor nem vállalták az osztályváltást. A szakvezetés, a névadó Szegedi Tudományegyetem és a bővülő támogatói kör most már egyetért benne: a gárda megérett rá, hogy az elitben is megmutathassa tudását. Badó Attila, az SZTE hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettese is örömét fejezte ki amiatt, hogy ősztől immár valóban a legjobbak ellen láthatjuk majd a Szegedet.

2
Badó Attila rektorhelyettes és Bük József klubelnök


Mindenki számára nyilvánvaló: az Universitas kinőtte a B csoportot. Árkosy Lilláék az idén pontveszteség nélkül zárták a bajnokságot, osztálykülönbség mutatkozott a szegediek és a többi résztvevő között. A hátország is egyre erősebb, a fiatalok folyamatosan fejlődnek, többen közülük tagjai a különböző korosztályos válogatottaknak. Ha sikerül egyben tartani az idei keretet, illetve néhány poszton esetleg meg is lehetne erősíteni azt, joggal bízhatnának a bennmaradásban a drukkerek.

Az egyetem továbbra is minden segítséget megad, sőt, a tervek szerint az A csoportra való tekintettel a duplájára emeli eddigi támogatását. Emellett sikerült szponzornak megnyerni Drégely Zoltánt és cégét is – a vállalkozó komoly fantáziát lát a szegedi női póló felfuttatásában. Drégely Körtvélyessy Péterrel, a Szeged Beton VE elnökével közösen egyfajta vízilabda üzleti klubot hoz. Ebbe olyan sikeres kis- és közepes vállalkozásokat vonnának be, melyek eddig nem vettek részt a sportfinanszírozásban. A tervek szerint a forrásokat egy meghatározott arányban osztanák el a női és a férfi vízilabda között.

Ami a szakmai terveket illeti, Bük József elmondta: több játékossal állnak tárgyalásban, akik a Szegedi Tudományegyetemre felvételiznek, vagy itt tanulnak. Ha minden jól megy, öt szentesi lány is érkezhet az Universitasba – ketten közülük már most is az egyetem hallgatói. Az edzői posztra egyelőre két jelölt van: Varga Zita, aki kapusként is számításba jön, valamint a szegedi színekben több mint 300 OB I-es meccsen szerepelt Megyeri Attila.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 28.
  15:00 - 16:00
 • május 28.
  17:00 - 18:00
  Május 28. és június 1. között kerül megrendezésre Szegeden a III. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek külföldi versenyfilmjeit idén is a BTK fordító és tolmács mesterképzésének hallgatói fordították magyarra.
 • május 28.
  17:00 - 18:00