SZTE Info

Ülést tartott az egyetemi érdekegyeztető tanács

A munkavállalói oldal kezdeményezésére, Szabó Gábor rektor elnökletével ülésezett az SZTE Érdekegyeztető Tanácsa. A május 13-i megbeszélésen több fontos döntés is született, melyeket az alábbiakban foglalunk össze.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Öt napirendi pontot tárgyaltak meg május 13-án az SZTE Érdekegyeztető Tanács tagjai. Az ülést a munkavállalói oldal kezdeményezte, s Szabó Gábor rektor vezette elnökként. A résztvevők konszenzusra jutottak a 2009. évre vonatkozó Juttatási Megállapodás ügyében, a tanács tagjai tájékoztatót hallhattak az egyetemi óvoda bővítésével kapcsolatos munkálatokról, valamint egyeztetések történtek a Kollektív Szerződés megújításának menetéről. Az ülésen szóba került az érdekegyeztető tanács szabályzatának módosítása is, végezetül Szabó Gábor rektor a gazdasági válság miatt várható elvonások hatásairól beszélt.

A május 13-i ülésen történtekről, illetve az ott született döntésekről a csatolt dokumentum tájékoztat.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *