Bezár

Hírarchívum

A 9. helyen végzett az SZTE-Szedeák

A 9. helyen végzett az SZTE-Szedeák

2009. május 24.
2 perc
Négy helyet javított a tavalyi szezonhoz képest az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I/B-ben, egyetemünk együttese ugyanis ezúttal kilencedikként fejezte be a küzdelmeket. A középházi rájátszásban valamennyi meccsét megnyerte a gárda.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Miután kettős győzelemmel jutott túl a Kozármislenyen és a Sárváron, az Elite Basket Törökbálint együttesével nézett farkasszemet az SZTE-Szedeák alakulata a férfi kosárlabda NB I/B-ben. A tét a 9. hely megszerzése volt. Az első találkozót Törökbálinton rendezték, s ott nagyjából el is dőlt a párharc sorsa: a szegediek magabiztosan, 106-79-re nyerték meg az egyébként paprikás hangulatú összecsapást.

A visszavágót május 22-én rendezték meg az újszegedi sportcsarnokban, ekkor búcsúzott el lelkes közönségétől az SZTE-Szedeák. Valódi örömjátékot hozott ez a mérkőzés, legalábbis a Tisza-partiak szempontjából. Az első pillanattól kezdve uralták a meccset az egyetemisták, így az utolsó negyedre már csak az a kérdés maradt: megússza-e negyven ponton belül az Elite Basket? Jelentjük, megúszta, de ez aligha vigasztalta a vendégeket.

Simándi Árpádék a középházi rájátszásban veretlenek maradtak, így teljesen megérdemelten szerezték meg a 9. helyet. Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi 13. pozícióhoz képest – amit újoncként sikerült elérni – négyet tudott előrelépni a csapat. Jövőre egyértelműen a negyeddöntőbe jutás a cél!

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9. helyért, visszavágó:

SZTE-Szedeák – Elite Basket 115-77 (24-18, 34-22, 36-11, 21-26). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Török.

SZTE-Szedeák: Rezák 16/6, Simándi 4, Nyilas 25/12, Kovács A. 21/3, Kukla 8. Csere: Blahó 4, Puszta 16, Varga D. 1, Széll 10/3, Mészáros 2, Szabad 5/3, Trényi 3. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A 9. helyet kettős győzelemmel, 221-156-os összesítéssel az SZTE-Szedeák szerezte meg.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek