Bezár

Hírarchívum

szte Szóljunk hozzá!
Belépett a tízezres klubba a Szegedi Tudományegyetem

Belépett a tízezres klubba a Szegedi Tudományegyetem

2009. május 14.
2 perc
Tavalyhoz képest több mint 46%-al többen jelölték meg első helyen az SZTE-t.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem növelte legnagyobb arányban az első helyes jelentkezések számát a tavalyi évhez képest. A Szegedi Universitas – átlépve a bűvös tízezres jelentkezői létszámot – még a fővárosi ELTE-nél is nagyobb arányú 46,3 %-os növekedést ért el. Az intézmény bölcsész- és természettudományi kara is bekerült a TOP 10 fakultás közé.

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ frissen közzétett adatai szerint a Szegedi Tudományegyetem az első helyes jelentkezések számát tekintve idén a második legnépszerűbb felsőoktatási intézmény. Az SZTE az egyetlen olyan intézmény – a fővárosi ELTE-n kívül –, amely 46,3%-os növekedéssel átlépte a bűvös tízezres jelentkezői létszámot: a 2009/2010-es tanévre vonatkozóan összesen 10013 diák jelölte meg első helyen a szegedi intézmény valamelyik képzését. A Szegedi Tudományegyetem karai rendelkeznek is a nagyobb számú hallgató felvételéhez szükséges kapacitással.

Külön siker, hogy az intézmény bölcsész- és természettudományi kara is bekerült a TOP 10 fakultás közé. Az SZTE Bölcsészettudományi Kara hatalmas 47,5%-os növekedést mutatva – 2356 jelentkezővel – az 5. legnépszerűbb kar az országban.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara továbbá a „reál-műszaki” szféra egyetlen olyan szereplőjére, amely fel tudott kerülni a legnépszerűbb karok listájára (7.). Több mint kétezres jelentkezői létszáma azt jelenti, hogy a top intézmények közül 2008-hoz képest itt nőtt a legkiemelkedőbb arányban (61,8%) a kart első helyen választók száma. A nappali alap- és egységes, osztatlan képzéses jelentkezések tekintetében az SZTE TTIK 43,6%-os növekedése szintén a legnagyobb ugrást eredményezte a karok toplistáján (a 19.-ről a 8. helyre).

„Az idei eredmények is azt mutatják, hogy a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, amely dinamikus fejlődést mutat az élet minden területén. Külön örömmel tölt el a Természettudományi és Informatikai Kar sikere, amely ezen a területen az országban egyetlenként tudott felkerülni a legnépszerűbb karok listájára” – hangsúlyozza Szabó Gábor, az SZTE rektora.



 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek