Bezár

Hírarchívum

Az SZTE a legjobb négyszáz egyetem között

Az SZTE a legjobb négyszáz egyetem között

2009. november 16.
1 perc
Továbbra is tartja előkelő pozícióját a nemzetközi felsőoktatási rangsorban a Szegedi Tudományegyetem. A sanghaji Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobbjai közé sorolta a szegedi intézményt.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A sanghaji Jiao Tong University Felsőoktatásért Intézete idei felmérésében a Szegedi Tudományegyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel holtversenyben – megtartva tavalyi pozícióját – a 303-401. helyen áll, ami azt jelenti, hogy az intézményt a világ 300-400 legjobb egyeteme között tartják számon. Az európai felsőoktatást tekintve az egyetem még előkelőbb helyezést ért el: a kontinens listáján a 126-170. helyen tartják számon.

Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a rangsor készítői kimondottan az oktatási és oktatói minőséget, valamint az egyetemek kutatási teljesítményét veszik alapul. Az oktatási minőséget a Nobel- és Fields-díjas tudósokkal mérik, míg az oktatói minőséget a nemzetközileg is nagy presztízsű folyóiratokban megjelent publikálások és az idézettség jelentik.

A világranglistát egyébként három amerikai egyetem, a Harvard University, a Stanford University és a University of California, Berkeley vezeti. A legjobb európai felsőoktatási intézményként Cambridge a negyedik helyen áll.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek