SZTE Info

Kacagj a világra és dönts rekordot!

Nevető jógával lép tizedik életévébe a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar 2009. szeptember 30-án, mellyel Az ország legvidámabb kara elismerő cím elnyerésén túl akár az együttnevetés rekordját is megdöntheti az intézmény. A jubileumi nevetés mellett Bödőcs Tibor humorista, sportprogramok és közös bográcsozás is várja az ünneplőket.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nem egyszerű születésnapi tortával, nem is ünnepélyes fogadással, hanem jóízű nevetéssel teszi emlékezetessé tizedik születésnapját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar. Az intézmény a jubileumi GTK Napon próbálja megdönteni az együttnevetés rekordját, melyhez „nevető jógagyakorlatot” hív segítségül.
 
A speciális jógaforma a mélyről jövő nevetést és a hangos meditációt ötvözi ritmikus tapsolással, pingvinszerű körbe-körbe totyogással és „vonatozással”, valamint mély jógalégzéssel. Az így akár 5 percig is tartó nevetés gyakorlatát az egyetem a Hahota Klubtól „kölcsönzi”, akik egyúttal a legtöbb együttnevető ember – mintegy 260 fő – rekordját is jegyzik. A szabadon áradó kacagás rekordkísérletével továbbá Az ország legvidámabb kara címet is igyekszik elnyerni az ünneplő intézmény.
A jeles alkalomból a kar nem csupán nevetéssel kísérletezik, hiszen az egyetem egyik sportpályáján több száz hallgató közreműködésével igyekeznek összeállítani és légi felvételen megörökíteni a diákokból álló „GTK” szót. A kacagó születésnap programjait Bödőcs Tibor humorista viccáradata, Dömötör Tamás korábbi beatbox magyar bajnok fellépése, valamint focibajnokság és közös bográcsozás is színesíti majd.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • július 15. 08:00 - 19. 23:59
  • október 17. 00:00 - 19. 00:00
    Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a „Jágónak” Shakespeare-konferenciára, melyet 2019. október 17-19. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges: 20 perces konferencia-dolgozattal, 20 perces projekt-bemutatóval, más résztvevők munkáihoz kapcsolódó korreferátummal, a kerekasztal-beszélgetést előkészítő vitaindítóval, illetve auditáló résztvevőként. Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség folyamatos jelenvalóságára és kihívásaira. Minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, az alábbi linken található regisztrációs űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2019. július 1-ig. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcEY-daAyEDfkgj3e8fw-EgkXYOPs67Rf5cbTFokePmBn_FA/viewform?usp=sf_link A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 1-ig várjuk (a vitaindítókat és a korreferátumokat nem kell előre beküldeni).
  • november 28. 08:00 - 30. 16:00
    Interdiszciplináris jelenkor-történeti és politológiai konferencia.