SZTE Info
professzori_kar

Tizenhárom fővel bővült a SZTE professzori kara

Tizenhárom oktató vehette át egyetemi tanári kinevezését a Szegedi Tudományegyetemre 2009. szeptember 14-én, Budapesten.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Új professzoraink a következők:
 
Dr. Benedict Mihály az MTA doktora, a TTIK Elméleti Fizikai Tanszék tanszékvezetője,
Dr. Boldogkői Zsolt az MTA doktora, az ÁOK Orvosi Biológiai Intézet tanszékvezetője,
Dr. Dombi András az MTA doktora, a TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék tagja, az SZTE kutatatási, fejlesztési és innovációs igazgatója,
Dr. Gorzó István az FOK Konzerváló Fogászati és Endodonciai Tanszék és Parodontológiai Tanszék tanszékvezetője,
Dr. Kovács Árpád a GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézet tagja, az Állami Számvevőszék elnöke,
Dr. Molnár Pál az MTA doktora, a MK Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet tagja, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottság elnöke-főigazgatója,
Dr. Nagy Ferenc az ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika tagja,
Dr. Piffkó József az ÁOK Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinika tanszékvezetője,
Dr. Ressné Ivanics Mária az MTA doktora, a BTK Altajisztika Tanszék tanszékvezetője,
Dr. Somfay Attila az ÁOK Tüdőgyógyászati Tanszék tanszékvezetője,
Dr. Soós Gyöngyvér a GYTK Klinikai Gyógyszerészeti Intézet tanszékvezetője,
Dr. Tubolyné Horváth Gyöngyi az MTA doktora, az ÁOK Élettani Intézet tagja,
Dr. Vágvölgyi Csaba az MTA doktora, a TTIK Mikrobiológiai Tanszék tanszékvezetője.
 
professzorok
Az ünnepségen a Szegedi Tudományegyetem tizenhárom oktatója vehette át professzori kinevezését. Képünkön: Gorzó István, Tubolyné Horváth Gyöngyi, Dombi András, Soós Gyöngyvér, Kovács Árpád, Somfay Attila professzor, és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00
 • augusztus 2. 08:00 - 10. 20:00
  Az Olimpia fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fő kivitelezője a Szegedi Tudományegyetem. Az esemény fő szakmai szervezője a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Csillagászat Nonprofit Kft.