Bezár

Hírarchívum

zold_iroda_dij
Egyetemünké a Kreatív Különdíj a 2010-es Zöld Iroda versenyben

Egyetemünké a Kreatív Különdíj a 2010-es Zöld Iroda versenyben

2010. május 22.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemé a Kreatív Különdíj a 2010-es KÖVET Egyesület által szervezett Zöld Iroda versenyben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ZI_verseny_2010A 2010. február 8. és április 23. között négy kategóriában (www.kovet.hu) megrendezett versenyben az egyes irodák feladata az volt, hogy a Zöld Iroda Kézikönyv szempontjait figyelembe véve környezet és emberbarát irodákat alakítsanak ki.

Mikor a Szegedi Tudományegyetem úgy döntött, hogy csatlakozik a 2010. évi Zöld Iroda versenyhez azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy apró lépések mentén haladva minden tőlünk telhetőt megtegyünk munkatársaink környezettudatos szemléletének formálásáért, felhívjuk a figyelmet arra, hogy már kevés odafigyeléssel is nagy eredményeket lehet elérni az energiatakarékosság terén. Az egyetem „zöldítése” a rektori program részét képezi, így mint központi egyetemi egységek (Rektori Hivatal, Hallgatói Szolgáltató Iroda, TIK) és egy Kari egység (SZTE GTK Dékáni Hivatal) példát szerettünk volna mutatni más szervezetek számára is.

Az idei Zöld Iroda versenyen induló mintegy 32 szervezet közül az SZTE kapta a Kreatív Különdíjat, melyet nagyra értékelünk, s büszkék vagyunk! Míg 2009-ben az SZTE TIK Igazgatósága kapta a „Legtöbbet Zöldült Iroda” díját kis non-profit kategóriában, az idén közösen induló négy egyetemi egység (SZTE Rektori Hivatal, Hallgatói Szolgáltató Iroda, SZTE Gazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatal, SZTE TIK Igazgatóság) Kreatív Különdíjban részesült.

A közel 3 hónapon keresztül zajló versenyben az SZTE részéről több mint 80 ember, közel 1.200 m2-en vett részt a versenyben, ahol komplex programot dolgoztak ki és valósítottak meg az energiatakarékosság- és tudatosság, a papírfelhasználat csökkentése, az irodatechnika fejlesztése, zöldítése, a rendezvények környezetbarát módon történő szervezése, a közlekedés, a tudatformálás és nem utolsó sorban a munkahelyi légkör javítása terén.

 

A Zöld Iroda Program fontosabb mérföldkövei itt olvashatók

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek