Bezár

Hírarchívum

Regatta

Hazai siker született a Szeged-Cambridge regattán

Hazai siker született a Szeged-Cambridge regattán

2010. május 25.
1 perc

A városi csapat mellett a Szegedi Tudományegyetem is jelentős fölénnyel verte meg angol ellenfelét a Szeged-Cambridge regattán, amelyet május 22-én első ízben rendeztek meg a Tiszán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hagyományteremtő szándékkal rendezett versenyen az első futamban a Szeged városi csapat – amelyet az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület versenyzői alkottak – szinte az egész, a Boszorkánysziget és Móra Ferenc Múzeum közötti 1800 méteres versenytávon vezetve győzött a cambridge-i hajó előtt. Az egyetemek küzdelmében a briteknek a rajt jobban sikerült, de a Szegedi Tudományegyetem hajója (Molnár Dániel, Csatlós Máté, Fehér Szabolcs, Bakacsi Norbert /a regatta előtt néhány nappal megbetegedett Valkay Istvánt helyettesítette/, Lele Máté, Kitka Gergely, Pozsár Bence, Radics Bence és Adonyi Kristóf kormányos) a táv felénél beérte őket, s a célba már több mint egy hajóhosszal előbb érkezett.

regatta_csapat

Az evezés Cambridge legnépszerűbb sportja, amelyben nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket érnek el. Cambridge és Oxford 1829 óta rendezi meg a világszerte ismert evezős futamokat. Az evezőssportnak Szegeden is komoly hagyományai vannak, s Haller Ákos személyében – aki a regattán is bizonyított – a város és a Szegedi Tudományegyetem világbajnokkal is büszkélkedhet.

 







Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek