Bezár

Hírarchívum

Közlemény a Szegedi Tudományegyetem rektorválasztásáról

Közlemény a Szegedi Tudományegyetem rektorválasztásáról

2010. március 08.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. március 8-án tartotta rektorválasztó szenátusülését. A rektori tisztségre ketten adták be pályázatukat: Prof. Dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, az egyetem jelenlegi rektora és Prof. Dr. Wittmann Tibor egyetemi tanár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szavazás első fordulójában a titkos szavazáson a jelenlévő, szavazati joggal rendelkező 49 szenátor közül 40-en adtak le érvényes szavazatot, közülük 27-en Szabó Gáborra, 13-an Wittmann Tiborra. A második fordulóba a Szenátusülés első napirendi pontjában elfogadott választási ügyrendnek megfelelően az egyszerű többséget kapó Dr. Szabó Gábor jutott tovább.

A szavazás második fordulójában már csak az ő neve szerepelt a szavazólapon, a név mellett kettő lehetőség: „igen” vagy „nem”, mivel személyi ügyekben tartózkodás nincsen. A második fordulóban 44 érvényes szavazat volt, ebből 30 „igen”, 14 „nem” szavazat. Mivel Dr. Szabó Gábor harmadik rektori ciklusára pályázik, a Felsőoktatási Törvény szerint kinevezéséhez minősített többség, azaz jelen esetben 33 „igen” szavazat kellett volna.

Ennek megfelelően a rektorválasztás eredménytelen volt, a rektori tisztségre új pályázatot kell kiírni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek