Bezár

Hírarchívum

ResearchInformációs nap a TIK-ben

Hogyan legyünk sikeresek az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjábanban?

Hogyan legyünk sikeresek az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjábanban?

2010. október 26.
2 perc

Információs Napot szervez a Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal. „Ötlet-projekt-pályázat: Hogyan legyünk sikeresek az FP7 konstrukcióban?” címmel 2010. október 29-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az FP7 az Európai Unió 7. Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogramjának elnevezése. A program az EU fő kutatásfinanszírozási eszköze, amely a 2007-től 2013-ig terjedő időszakban valósul meg.

A K+F+I tevékenységet támogató hazai források beszűkülésével ugyanis a kutatói szféra és az innovatív vállalkozások figyelme egyre inkább olyan alternatív forrásbevonási lehetőségek irányába koncentrálódik, amelyek közvetlen EU-s források bevonási lehetőségével kecsegtetnek.

Annak érdekében, hogy a Dél-alföldi Régióban az FP7 konstrukció keretén belül minél sikeresebb projekt és pályázat szülessen, ezáltal a térség vállalkozásai és K+F közönsége kihasználhassa a magyar elnökség adta történelmi lehetőségeket, Szeged nagyszabású eseménynek ad otthont. A Nemzeti Kutatási és Technológia Hivatal (NKTH) és az Innogrant Consulting Kft. „Ötlet – projekt - pályázat: Hogyan legyünk sikeresek az FP7 konstrukcióban?” címmel FP7 Információs Napot szervez 2010. október 29-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Az esemény jelentősége az FP7 keretprogrammal kapcsolatos eddigi tapasztalatok megosztásában, a program által nyújtott lehetőségek megismertetésében áll, ami hozzájárul a Dél-alföldi Régió K+F+I tevékenységének ösztönzéséhez, a technológia-transzfer megélénküléséhez, a kis- és középvállalkozások megerősödéséhez. A K+F+I tevékenység élénkülése a közgazdasági törvényszerűségek szerint hozzájárul magas minőségű munkahelyek teremtéséhez, és a térség versenyképességének növekedéséhez.

Az Információs Napon újszerű megközelítésben, nem csupán a pályázatokra fókuszálva, hanem komplex szemléletben, az ötlet – projekt – pályázat logika mentén, interaktív módon keresik a résztvevők a konstrukcióban elérhető siker titkát, miközben kapcsolatépítésre, konzorciumok létrehozására is lehetőség nyílik.

A rendezvényt ünnepélyes keretek között Prof. Dr. Szabó Gábor, az Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg, továbbá számos, az NKTH magyarországi kiemelt kapcsolattartóin felül, hazai és nemzetközi szinten is ismert és elismert kutató és szakember, köztük Joanna Aved a Magyar Projektmenedzsment Szövetség alelnöke tart előadásokat az egyes témákban.

A délelőtti vitaindító előadásokat követően a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Biológiai Központ nemzetközileg elismert kutatóinak bevonásával korábbi FP pályázatok/projektek esettanulmány jellegű, interaktív elemzése következik.

Bővebb információk és regisztráció a www.innogrant.hu/FP7 weboldalon és a csatolt meghívóban.


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek