Bezár

Hírarchívum

DSC_1018_2
Tangyógyszertárat avattak az SZTE-n

Tangyógyszertárat avattak az SZTE-n

2010. október 19.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán október 14-én adták át az új tangyógyszertárat. A húsz hallgató befogadására alkalmas oktatóegységet a kar korábbi könyvtárából alakították ki.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A beruházás mintegy hétmillió forintba került, ezt a kar saját forrásaiból, továbbá egyetemi és alapítványi pénzekből finanszírozták – mondta el Fülöp Ferenc dékán. Hozzátette: a helyiség alkalmas a gyógyszertári ellátáshoz, elsősorban a gyógyszerekre vonatkozó információk megfelelő átadásához kapcsolódó tevékenységek gyakorlására, szituációs feladatokra. A hallgatók nemcsak tipikus gyógyszerészi problémákkal szembesülhetnek így, hanem a gyakorlatok után közösen elemezhetik a feladatok megoldásának pozitív és negatív részleteit.

Csóka Ildikó oktatási dékánhelyettes arról beszélt: korábban csak a kötelező gyakorlat alatt volt lehetőség arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek a munka emberi oldalával. Az ötéves gyógyszerészi képzés során a hallgatók nyári gyakorlatként kétszer egy hónapot töltenek gyógyszertárban, majd az államvizsga előtt féléves gyakorlatuk alatt kórházi és közforgalmú patikában dolgoznak.

A cél most az volt, hogy a gyógyszertári környezettel a hallgatók minél hamarabb, az oktatási környezetben is találkozzanak. Így már a másodéves hallgatók is részt vehetnek az oktatóteremben tartott órákon, a gyógyszerészi gondozás és a gyógyszerészi kommunikáció keretében. Az oktatási egység Novák István professzornak, a kar egykori dékánjának és tanszékvezető egyetemi tanárának nevét kapta.

A tangyógyszertár kialakításának ötletét a jogi karon berendezett „minibíróság” adta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek