Bezár

Hírarchívum

IMG_7378_2
931 diák jutott be pótfelvételivel az SZTE-re

931 diák jutott be pótfelvételivel az SZTE-re

2010. szeptember 02.
1 perc

Összesen 931 diákot vettek föl a Szegedi Tudományegyetemre a nyári pótfelvételi eljárás keretében – jelentette be szerdán Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A professzor elmondta: az utóbbi években a szegedi intézmény rendre jól teljesített a pótfelvételin, mindig 900-1000 között diákkal bővült ilyenkor a gólyák létszáma. Az idén sem volt ez másként, hiszen a nyáron meghirdetett költségtérítéses képzésekre összesen 931 fő jutott be.

A diákok elsősorban az alap-, illetve az osztatlan képzésekre jelentkeztek, a legtöbben az Állam- és Jogtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon kezdhetik el tanulmányaikat a felvételi második köre után – mondta el Pukánszky Béla. Hozzátette: a Fogorvostudományi és Zeneművészeti Kar nem hirdetett meg helyeket a pótfelvételin, hiszen ők korábban teljesen feltöltötték kapacitásukat. Sajnálatos, de országos tendencia, hogy a tanári szakok iránt ezúttal is igen csekély volt az érdeklődés.

A nyári felvételin egyébként 8199 fiatalt vettek föl az SZTE-re, a pótfelvételin bekerültekkel együtt tehát összesen 9130-an kezdik el tanulmányaikat az idén szeptemberben. Ők az egyetem 30 000 diákjának csaknem egyharmadát adják – vont mérleget az oktatási rektorhelyettes.

Pukánszky Béla hangsúlyozta: a pótfelvételin sikerrel bekerülők ugyan költségtérítést kell, hogy fizessenek, ám tanulmányaik során a legjobb teljesítményt nyújtó 10 százalékuk átkerülhet az állami finanszírozású képzésbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek