2024. március 28., csütörtök

Szolgáltatók Börzéje

Az SZTE Karrier Iroda zöld rendezvénye. 2010. szeptember 15. (9:00-17:00) Szeged, József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. konzorciuma sikeresen vett részt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett Társadalmi Megújulás Operatív program pályázatán.A konzorcium a TÁMOP-4.1.1.-08/1-2009-0015-ös azonosítószámú „Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt keretében a hallgatói szolgáltatások komplex fejlesztését tűzte ki célul. A program keretében az SZTE Karrier Iroda ingyenesen biztosítja a rendezvényen való részvételt a cégek számára. Kiállítóink információs pultoknál fogadhatják az érdeklődőket 9 és 17 óra közötti időtartamban. (Összesen 18 cég jelentkezését tudjuk fogadni!)

A rendezvény célja: Mivel a hallgatók a munkaerőpiacon nagyra értékelt kiegészítő tudást/szakmai tapasztalatot jelentős részben iskolán kívüli keretek között tudják csak elsajátítani, ezért célunk azon cégekkel való kapcsolatfelvétel, akik a hallgatók karrierjét kisebb vagy nagyobb mértékben segítő szolgáltatásokat/termékeket kínálnak (nyelviskolák, autósiskolák, tanfolyamok szervezésével foglalkozó cégek, diákmunka közvetítők, szakképzéseket kínáló szervezetek stb.).

Az ingyenes részvételi lehetőségre való tekintettel a cégek felé irányuló kritérium:

5-10% kedvezmény biztosítása azon hallgatóknak, akik:

  • a helyszínen jelentkeznek adott tanfolyamra, képzésre a kiállítók pultjánál, vagy
  • akik átveszik a „Szolgáltatók Börzéje kedvezménykártyát” az SZTE Karrier Iroda pultjánál.

A rendezvény szükségessége: Az elmúlt években egyre több olyan elemzés látott napvilágot a munkaerő-piaci elvárások és az intézményeken kívül megszerezhető tudás valamely kapcsolatáról, melyek az alábbi eredményt hozták:

  • az álláshirdetést feladó cégek 60%-a vár valamilyen szintű és típusú nyelvtudást. Legfőképpen az angol nyelv magas szintű ismeretét, illetve a tárgyalóképes nyelvi képességeket preferálják. Magas azon cégek száma is, akik az angol nyelv mellett valamely más nyelv ismeretét is kérik a jelentkezőktől.
  • A munkaerőpiacon a végzettség mellett egyre inkább előtérbe kerültek a különböző személyes jellegű kompetenciák is, mint például jó kommunikációs képesség, jó együttműködési és szervező készség, nagy munkabírás, terhelhetőség stb. Elsősorban a számítógép használatának pontos ismerete, a gépjármű vezetői jogosítvány, egyéb szakmai ismeretek valamint egyéb oklevél (pl. mérlegképes könyvelői, adószakértői oklevél stb.) megléte jelentek meg feltételként.

Ezek az elemzések olyan eredményeket mutatnak, amelyek megalapozzák a Szolgáltatók Börzéje rendezvény megvalósításának szükségességét.

„Zöld” rendezvény

A KÖVET Egyesület által a fenntartható gazdálkodás jegyében meghirdetett 2009-es Zöld Iroda Versenyben a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatósága – elsőként a magyar egyetemek között – elnyerte a 2009 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat nonprofit kategóriában. A verseny szellemével összhangban az SZTE Karrier Iroda célja a Szolgáltatók Börzéje zöld rendezvényként történő megvalósítása. A kiállító cégek egyedi, kézi munkával elkészített karton információs pultoknál fogadhatják az érdeklődőket.

A rendezvény plakátja az alábbi címről tölthető le.

http://www.sztekarrier.hu/shared/dokumentumok/szolgaltatok_borzeje_plakat_2010_osz.pdf

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés