Bezár

Hírarchívum

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Tanévnyitó a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

2010. szeptember 08.
1 perc

Szeptember 6-án elkezdődött a 2010-2011-es tanév a SZTE Mezőgazdasági Karán, ahol az idén 144 első évfolyamos hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hódmezővásárhelyen a Mozaik Kamarateremben tartott ünnepélyes tanévnyitón Dr. Bodnár Károly dékán köszöntötte a gólyákat. Beszédében kiemelte, hogy a diákok a Szegedi Tudományegyetem egy olyan karára nyertek felvételt, ahol a mezőgazdasági oktatás több mint száz évre tekint vissza. Az Intézmény változatos történelmi előzmények és fejlődés után nyerte el mai arculatát, és vált a Dél-Alföldi Régió egyik meghatározó agrár felsőoktatási intézményévé.

„Legyenek büszkék arra, hogy hazánk egyik legjobb vidéki egyetemének polgárai lehetnek. Teljesítsék kötelességeiket és éljenek jogaikkal. Ne feledjék, hogy az intézmény jó hírének és a diploma értékének megtartása csak az oktatók és a hallgatók közös erőfeszítése és szándéka által lehetséges” - mondta a Mezőgazdasági Kar dékánja.

A Kar célja, hogy színvonalas oktatással szilárd szakmai műveltséget, biztos alapkészségeket nyújtson a hallgatóinak, biztosítva számukra a versenyképességet a munkaerőpiacon, illetve a legtehetségesebbeknek a képességeiknek megfelelő továbbhaladást a mester és doktori képzés felé.

Végezetül a hallgatóknak tanulmányaikhoz kitartást és sok sikert, munkatársainak pedig további munkájukhoz erőt, jó egészséget kívánt.

A köszöntő után a gólyák fogadalmat tettek, majd a dékáni kézfogással megtörtént hallgatóvá fogadásuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek