Bezár

Hírarchívum

tavaszifeszt

Díjátadókkal indult az Egyetemi Tavasz

Díjátadókkal indult az Egyetemi Tavasz

2011. április 15.
3 perc

Április 14-én kezdetét vette a VIII. Egyetemi Tavasz, szokás szerint a SZTE Kulturális Iroda által kiírt pályázatok eredményeinek kihirdetésével és az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítás megnyitójával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az április 14-e és május 14-e között megrendezendő Egyetemi Tavasz idén azért is különleges, mert ennek keretében emlékezünk a Szegedi Tudományegyetem alapításának 430., illetve a Szegedi Egyetemi Énekkar alapításának 85. évfordulójára.

Az egy hónapos rendezvénysorozatot Szabó Gábor rektor nyitotta meg, beszédét a Kulturális Iroda által kiírt előadói versenyek és alkotói pályázatok díjainak – rektori oklevél és pénzjutalom – átadása követte.

 

A nyertes fényképezők

 

Az Egyetemi Fotópályázat Egyetemi élet kategóriájának nyertese Nagy Zsombor (ÁJTK, nemzetközi tanulmányok MA I.), második helyezettje Bozóky Felícia (ÁOK, általános orvos IV.), harmadik helyezettje Szeverényi Krisztina (BTK, anglicisztika III.) lett.

Az Épületfotó kategóriában Molnár Eszter (JGYPK, képi ábrázolás I.) fényképei bizonyultak a legjobbnak, a további helyezettek Soós Tibor (TTIK, földrajz-tanár I.) és Ledényi Nándor (BTK, informatikus–könyvtáros MA I.).

A zsűri – Dobóczky Zsolt fotóművész; Révész Balázs, a SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság igazgatója és Nyéki Tamás, a SZTE Kulturális Iroda kulturális koordinátora – Oláh Tamás (TTIK, földrajztudomány I.) fényképeit jutalomban részesítette.

 

Az idei legjobb szavalók

 

A Szerelmes vers versmondó verseny zsűrije, Danis Lídia és Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművészei, Marton Árpád újságíró, a JGYPK Felnőttképzési Intézetének oktatója és Tajti Gabriella, a Kulturális Iroda irodavezetője szerint a legszebben Bárányos Edit (BTK, szabad bölcsészet II.) szavalt, második Nagy Róbert (BTK, magyar–színháztörténet), a harmadik Czékus Andrea (BTK, esztétika III.) lett. Jutalomban Erlauer Balázs (BTK, vizuális kultúratudomány MA I.) részesült.

 

2011 legjobb tollnokai

 

Az Elmélkedő blogpályázat nyertesei dobogójának legfelső fokán Sánta András (BTK, anglisztika III.) állhatott, mellette Nyári Imre (JGYPK, sajtótechnikus I.), a harmadik fokon Bártfai Csaba (BTK, magyar–finnugor II.). A zsűri Orcsik Roland, szerkesztő, kritikus, a SZTE BTK Szláv Intézetének egyetemi tanársegédje és Egyed Erika a Kulturális Iroda kulturális szervezője volt.

Az Egyetemi szlogenpályázaton indulókat Braxmair Zsófia, a SZTE Rektori Hivatalának kabinetvezetője, Révész Balázs és Tajti Gabriella bírálták el. A legjobb szlogennek Csengeri Róbertét (GTK, kereskedelem és marketing I.) tartották, a két további legjobb szlogen Kiss Tímea (BTK kommunikáció–médiatudomány III.), illetve Lukács Angéla (ZMK, magánének III.) fejéből pattant ki.

A Köszöntővers-pályázat indulói közül a zsűri – Egyed Erika és Orcsik Roland – Garaczi Zoltán (BTK, történelem III.magyar I.) művét tartották a legjobbnak.

Az Egyetemi Fotópályázat képeiből rendezett kiállítás április 30-áig tekinthető meg a TIK Kiállítási terében a könyvtár nyitva tartási idejében. A VIII. Egyetemi Tavasz programja a http://www.u-szeged.hu/etavasz oldalról érhető el.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek