SZTE Info

szegy_miki_itb

250 apróságot lepett meg az egyetemi Mikulás

Jótékonysági Mikulás-ünnepségnek adott otthont pénteken délelőtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizenegy intézményből érkezett 250 hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskedtek vidám, zenés műsorral és ajándékcsomaggal a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ közös jótékonysági Mikulás-ünnepségén december 2-án délelőtt. A Király-König Péter Zeneiskola tanárai és a Peter&Pan gitárduó (Balázs Péter, Lengyel Tibor) zenéltek a résztvevőknek, az Azték Színjátszó és Tánc Csoport tagjai pedig egy vidám darabot adtak elő.

A támogatott intézmények: Ágota Alapítvány, Sólyom utcai Általános Iskola, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht., Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon, Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (ODU), Fekete István Általános Iskola, Szivárvány Autizmus Egyesület, Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

SZEGY

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *