SZTE Info

szegy_miki_itb

250 apróságot lepett meg az egyetemi Mikulás

Jótékonysági Mikulás-ünnepségnek adott otthont pénteken délelőtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tizenegy intézményből érkezett 250 hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskedtek vidám, zenés műsorral és ajándékcsomaggal a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ közös jótékonysági Mikulás-ünnepségén december 2-án délelőtt. A Király-König Péter Zeneiskola tanárai és a Peter&Pan gitárduó (Balázs Péter, Lengyel Tibor) zenéltek a résztvevőknek, az Azték Színjátszó és Tánc Csoport tagjai pedig egy vidám darabot adtak elő.

A támogatott intézmények: Ágota Alapítvány, Sólyom utcai Általános Iskola, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht., Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon, Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (ODU), Fekete István Általános Iskola, Szivárvány Autizmus Egyesület, Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola.

SZEGY

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.