SZTE Info

Adományokat gyűjtenek a GTK hallgatói

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata (GTK HÖK) szeretne eljuttatni minél több ajándékot a rászoruló családoknak. Ehhez kérik a segítséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Íme néhány tipp, hogyan lehetne hozzájárulni ahhoz, hogy másoknak is boldog karácsonya legyen.

„Gyermekcsomag”: édességek, mesekönyv, plüssállat, játékok, ceruzák-filctollak, gyurma, kifestőkönyv, társasjáték, legó, stb.

„Élelemcsomag”: liszt, cukor, rizs, májkrém, konzerv, készétel, tészta, étolaj, tea, citromlé, tartós tej, keksz, nápolyi, stb.

„Tisztaságcsomag”: tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, szappan, pelenka, papírzsebkendő, szalvéta, kéztörlő, mosogatószer, öblítő, mosószer stb.

Mindezek mellett használt ruhákra, sálakra és sapkákra is nagy szükség van.

A GTK HÖK kéri tehát mindazokat, akik szívesen adnának ajándékot a szegényebb gyermekeknek, vigyék be a HÖK irodára (6722 Szeged, Feketesas utca 28.), amely minden nap 10 és 16 óra között tart nyitva. Az adományokat 2011. december 15-ig tudják átvenni.

Segítsünk együtt, hogy idén mindenkinek boldog legyen a karácsonya!

Elérhetőség:

Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat
Cím: 6722 Szeged, Feketesas u. 28.
Tel/Fax:+36 62 54 63 67
E-mail: info@gtkhok.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 8. 08:00 - 26. 16:00
  Az Intézet munkatársai tantermi órákon nyújtanak betekintést a magyar büntetőjog elméletébe. A nyári program célja nem csupán az elméleti ismeretek megalapozása, hanem a gyakorlati tapasztalatszerzés is. Így a programot igazságügyi orvostanhoz kötődő boncolás, bírósági tárgyalás-szimuláció és intézménylátogatások színesítik. A kínai hallgatók ellátogatnak – többek között – a Szegedi Fegyház-és Börtön I. számú objektumába, és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra is.
 • július 14. 08:00 - augusztus 10. 16:00
  A magyar nyelv alapjait és szabályait öt különböző szinten 90 perces órákon sajátíthatják el a világ több pontjáról érkező résztvevők. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est és számos érdekes előadás várja a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. A tanfolyam résztvevői Szeged látnivalói mellett Budapestre és Ópusztaszerre is ellátogatnak, így is ismerkedve a magyar kultúrával.
 • július 24. 17:00 - 25. 05:00
  Részletes program: 17:00 Pont Ott Warm Up Parti GNU-val. 19:00 Carson Coma koncert. 19:50 Egyetemi köszöntő. 20:00 Hivatalos felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése. 20:30 Supernem koncert. 22:00 Pont Ott Parti After Buli a JATE Klubban és a teraszán.
 • július 27. 10:00 - 28. 20:00
 • augusztus 2. 08:00 - 10. 20:00
  Az Olimpia fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az esemény fő kivitelezője a Szegedi Tudományegyetem. Az esemény fő szakmai szervezője a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Csillagászat Nonprofit Kft.