SZTE Info

jogaszbal_2011

Csoki-szökőkút és karaoke a Jogászbálon

Justitia istennő jégszobra és vörös szőnyeg fogadta 2011. november 25-én a Jogászbál vendégeit. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának bálját immár hatvanötödik alkalommal rendezték meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TIK ünnepi díszbe borított tereit már koraeste elfoglalták a szebbnél szebb ruhába öltözött jogászhallgatók. A vendégeket Szabó Imre, a kar dékánja köszöntötte megnyitóbeszédével, majd a diákok nyitótáncával megkezdődött az este.

jogaszbal_2011A vacsorát követően a stand-up comedy műfajának egyik képviselője, az egyébként szintén jogász végzettségű humorista, Kovács András Péter nem kímélte a közönséget a joghallgatókra és oktatókra szabott viccektől sem. Már éjfél is elmúlt, amikor felszólalt a Jogászhimnusz, amit hamarosan a teljes vendégsereglet kántálni kezdett, erősítve ezzel is a kari identitást és összetartást. „Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a hagyományokat ápoljuk, illetve továbbvigyük. A Szegedi Jogászbál immár a 65. életévébe lépett, mely egy kötetlenebb lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók találkozhassanak oktatóikkal, illetve a jogász szakma elismert képviselőivel. Emellett persze tökéletes alkalom egy utolsó kikapcsolódásra a vizsgaidőszak előtt” – mondta a bált szervező ÁJTK Hallgatói Önkormányzata elnöke, Keresztes Ábel.

Szintén tradíciónak számít az év oktatója választás, amely címnek idén Karsai Krisztina és Zámbó Géza egyetemi tanár örülhetett. A bál szépéről a helyszínen szavaztak a vendégek, az est végén Bulyáki Zsuzsanna vehette át a díjat. Idén tombola cédulára is érdemes volt költeni, hiszen a színvonalas nyeremények mellett a fődíj értékes ékszerutalvány és sítábor részvétel volt. Még a színpadon és a tánctéren zajlott a műsor, a karaoke sarokban mutathatták meg tudásukat azok a bálozók, akik nemcsak a jog művelésében, de az éneklésben is jeleskednek. Akinek mindez nem lett volna elég, megrajzoltathatta saját karikatúráját, betérhetett a pókerterembe, vagy meríthetett a látványos csokoládé-szökőkútból.

A bálozás egészen hajnalig tartott és úgy tűnt, a közeledő reggel sem tántorítja el a táncolókat. „Amiért megéri szervezni az, hogy jó látni, hogy mind az oktatók, mind a hallgatók milyen jól érezik magukat – – foglalta össze az estét a szervező, Keresztes Ábel. – Évről-évre többen jönnek, idén is csúcsot döntöttünk több mint 650 résztvevővel”.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • július 15. 08:00 - 19. 23:59
  • október 17. 00:00 - 19. 00:00
    Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a „Jágónak” Shakespeare-konferenciára, melyet 2019. október 17-19. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges: 20 perces konferencia-dolgozattal, 20 perces projekt-bemutatóval, más résztvevők munkáihoz kapcsolódó korreferátummal, a kerekasztal-beszélgetést előkészítő vitaindítóval, illetve auditáló résztvevőként. Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség folyamatos jelenvalóságára és kihívásaira. Minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, az alábbi linken található regisztrációs űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2019. július 1-ig. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcEY-daAyEDfkgj3e8fw-EgkXYOPs67Rf5cbTFokePmBn_FA/viewform?usp=sf_link A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 1-ig várjuk (a vitaindítókat és a korreferátumokat nem kell előre beküldeni).
  • november 28. 08:00 - 30. 16:00
    Interdiszciplináris jelenkor-történeti és politológiai konferencia.