Bezár

Hírarchívum

jogaszbal_2011

Csoki-szökőkút és karaoke a Jogászbálon

Csoki-szökőkút és karaoke a Jogászbálon

2011. december 05.
2 perc

Justitia istennő jégszobra és vörös szőnyeg fogadta 2011. november 25-én a Jogászbál vendégeit. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának bálját immár hatvanötödik alkalommal rendezték meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TIK ünnepi díszbe borított tereit már koraeste elfoglalták a szebbnél szebb ruhába öltözött jogászhallgatók. A vendégeket Szabó Imre, a kar dékánja köszöntötte megnyitóbeszédével, majd a diákok nyitótáncával megkezdődött az este.

jogaszbal_2011A vacsorát követően a stand-up comedy műfajának egyik képviselője, az egyébként szintén jogász végzettségű humorista, Kovács András Péter nem kímélte a közönséget a joghallgatókra és oktatókra szabott viccektől sem. Már éjfél is elmúlt, amikor felszólalt a Jogászhimnusz, amit hamarosan a teljes vendégsereglet kántálni kezdett, erősítve ezzel is a kari identitást és összetartást. „Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a hagyományokat ápoljuk, illetve továbbvigyük. A Szegedi Jogászbál immár a 65. életévébe lépett, mely egy kötetlenebb lehetőséget nyújt arra, hogy a hallgatók találkozhassanak oktatóikkal, illetve a jogász szakma elismert képviselőivel. Emellett persze tökéletes alkalom egy utolsó kikapcsolódásra a vizsgaidőszak előtt” – mondta a bált szervező ÁJTK Hallgatói Önkormányzata elnöke, Keresztes Ábel.

Szintén tradíciónak számít az év oktatója választás, amely címnek idén Karsai Krisztina és Zámbó Géza egyetemi tanár örülhetett. A bál szépéről a helyszínen szavaztak a vendégek, az est végén Bulyáki Zsuzsanna vehette át a díjat. Idén tombola cédulára is érdemes volt költeni, hiszen a színvonalas nyeremények mellett a fődíj értékes ékszerutalvány és sítábor részvétel volt. Még a színpadon és a tánctéren zajlott a műsor, a karaoke sarokban mutathatták meg tudásukat azok a bálozók, akik nemcsak a jog művelésében, de az éneklésben is jeleskednek. Akinek mindez nem lett volna elég, megrajzoltathatta saját karikatúráját, betérhetett a pókerterembe, vagy meríthetett a látványos csokoládé-szökőkútból.

A bálozás egészen hajnalig tartott és úgy tűnt, a közeledő reggel sem tántorítja el a táncolókat. „Amiért megéri szervezni az, hogy jó látni, hogy mind az oktatók, mind a hallgatók milyen jól érezik magukat – – foglalta össze az estét a szervező, Keresztes Ábel. – Évről-évre többen jönnek, idén is csúcsot döntöttünk több mint 650 résztvevővel”.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek