Bezár

Hírarchívum

Egy nap egyetem középiskolásoknak – EHÖK Junior Program

Egy nap egyetem középiskolásoknak – EHÖK Junior Program

2011. december 09.
2 perc

Több mint nyolcvan gimnazista látogatott a Szegedi Tudományegyetemre. Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat pályaválasztást segítő Junior Programjában a diákok megtapasztalhatták, hogy milyen a hallgatói élet egy napja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Junior Program különlegessége, hogy a továbbtanulás előtt álló középiskolások személyre szabott tájékoztatást kaphatnak az őket érdeklő bármely egyetemi képzésről. A rendezvény-sorozatot az EHÖK Tanulmányi Tanácsadó Szolgálata szervezi.

Junior_programA 2011-2012. évi tanév második ilyen napján, 2011. december 7-én egyetemista mentorok mutatták be a gimnazistáknak Szeged városát és a legfontosabb egyetemi épületeket, közben általános információkkal látták el a diákokat az hallgatói élettel kapcsolatban. Majd a Tanulmányi és Információs Központ épületénél gyülekezett a csoport. Innen a résztvevők kisebb csapatokban indultak tovább az érdeklődésüknek megfelelő karokra. A cél, hogy a tanulók személyes élményeket szerezzenek arról a képzésről, amelyre a jövőben jelentkezni szeretnének. Valamint az is cél, hogy kötetlenül beszélgethessenek olyan – korban hozzájuk közel álló – hallgatókkal, akik az őket érdeklő karon tanulnak. Ennek megfelelően szakos előadásokat hallgathattak meg, a kortárs kísérők pedig a hallgatói közéletről, a szak sajátosságairól osztották meg tapasztalataikat a diákokkal. „A programot úgy szerveztük, hogy bármely képzés iránt érdeklődő középiskolást tudjunk fogadni, ez az SZTE-n több mint 150 szakot jelent. A kortárs mentorok kiválasztásában a kari hallgatói önkormányzatok segítenek.” – mondta Huszka Annamária, a Junior Program szervezője.

A pályaválasztási tanácsadás ezen újszerűbb megközelítése a korábban az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán működő, „Legyél Te is egyetemista” program újragondolásával, bővítésével jött létre és működik már 2009. óta, mindeddig pozitív visszajelzésekkel.

A középiskolások egyénileg vagy akár egész osztályokkal, csoportosan is jelentkezhetnek a Junior Programra a sztejunior@ehok.u-szeged.hu email címen, vagy érdeklődhetnek az EHÖK Tanulmányi Tanácsadó Szolgálatánál a 62/54-6686 számú telefonon.


Borbola Terézia

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek