SZTE Info

Informatikai eszközöket kaptak az SZTE-s iskolák

Mintegy 56 millió forint értékben érkeztek számítógépek, aktívtáblák és szoftverek a Szegedi Tudományegyetem közoktatási intézményeibe. Általános és középiskolás diákok tanulhatnak a 21. századi eszközökkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) gyakorlóiskolái kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy diákjaik, a tanító- és tanárjelöltek magas színvonalú oktatásban részesüljenek, és törekednek arra, hogy ehhez megfelelő hátteret biztosítsanak. Ehhez igazodva adta be sikerrel az SZTE még 2008-ban azt az informatikai infrastruktúrafejlesztő pályázatot, melynek keretében az universitas közoktatási intézményei – a Juhász Gyula és a Ságvári Endre gyakorló iskola, valamint a Vántus István zeneművészeti oktatási intézmény – kaptak összesen 94 iskolai PC-csomagot (PC, monitor), 45 tantermi csomagot (interaktív tábla, notebook, projektor), 4 Wifi-csomagot, 1 alkalmazásszervert, valamint 1 szerverszoftvert. A projekt 2011. április 1-jén kezdődött, és 2011. november 28-án zárult – számolt be róla a napokban Sejtes Györgyi, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatóhelyettese.


A Telin TV anyaga a projektről:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.