SZTE Info

Informatikai eszközöket kaptak az SZTE-s iskolák

Mintegy 56 millió forint értékben érkeztek számítógépek, aktívtáblák és szoftverek a Szegedi Tudományegyetem közoktatási intézményeibe. Általános és középiskolás diákok tanulhatnak a 21. századi eszközökkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) gyakorlóiskolái kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy diákjaik, a tanító- és tanárjelöltek magas színvonalú oktatásban részesüljenek, és törekednek arra, hogy ehhez megfelelő hátteret biztosítsanak. Ehhez igazodva adta be sikerrel az SZTE még 2008-ban azt az informatikai infrastruktúrafejlesztő pályázatot, melynek keretében az universitas közoktatási intézményei – a Juhász Gyula és a Ságvári Endre gyakorló iskola, valamint a Vántus István zeneművészeti oktatási intézmény – kaptak összesen 94 iskolai PC-csomagot (PC, monitor), 45 tantermi csomagot (interaktív tábla, notebook, projektor), 4 Wifi-csomagot, 1 alkalmazásszervert, valamint 1 szerverszoftvert. A projekt 2011. április 1-jén kezdődött, és 2011. november 28-án zárult – számolt be róla a napokban Sejtes Györgyi, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatóhelyettese.


A Telin TV anyaga a projektről:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *