SZTE Info

Könyvbemutató: Gyarmati György kötetei

Gyarmati György két könyvét mutatják be 2011. december 8-án (csütörtökön) 18 órától az MTA SZAB székházában (6720 Szeged, Somogyi utca 7.) A Rubicon gondozásában megjelenő Rákosi-korszak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Rendszerváltó fordulatok évtizede Magyarországon, 1945-1956 című kötetet A. Sajti Enikő történész, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára ajánlja az olvasók figyelmébe. A Kísértő közelmúlt, avagy a rendszerátalakítás egyik deficitje című, a L'Harmattan kiadó által jegyzett könyvet Kovács László Imre, az SZTE egyetemi docense mutatja be – az MTA Szegedi Területi Bizottságának Filozófiai és Történettudományi Szakbizottsága, a Magyar Történelmi Társulat Dél-alföldi Csoportja, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára, valamint a Rubicon szerkesztősége és a L'Harmattan Könyvkiadó közös rendezvényén.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *