SZTE Info

Összeesküvések az Eötvös Kollégiumban

Az Eötvös Esték következő programján Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel tart előadást Tóth Iván. A rendezvénynek 2011. december 6-án 19 órakor a Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

eotvos_quedrivium_kisstimeaNagy hagyománya van a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Eötvös Loránd Kollégiumában az Eötvös Estéknek: 2007 óta számos előadást tartottak már a legkülönbözőbb témakörökről. Így például szó esett a középkori inkvizícióról, a nyelv tudományáról, az internetes kataklizmákról vagy éppen az alternatív tudományokról.

A következő rendezvényt a kollégium Quadrivium Műhelye (QM) szervezi, hiszen a csoport célja a kollégiumban élő bölcsészhallgatókat felkészíteni az önálló és rendszeres kutatómunkára, valamint interdiszciplináris tanulmányokra. Így segítséget nyújtanak a PhD képzéshez szükséges tudományos felkészültség eléréséhez.

A csoport következő programja az Eötvös Esték részeként valósul meg: Tóth Iván, az SZTE Ókortörténeti Tanszékének munkatársa tart előadást Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel. Az rendezvényt az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumban tartják 2011. december 6-án 19 órakor.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.