SZTE Info

Összeesküvések az Eötvös Kollégiumban

Az Eötvös Esték következő programján Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel tart előadást Tóth Iván. A rendezvénynek 2011. december 6-án 19 órakor a Szegedi Tudományegyetem Eötvös Loránd Kollégiuma ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

eotvos_quedrivium_kisstimeaNagy hagyománya van a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Eötvös Loránd Kollégiumában az Eötvös Estéknek: 2007 óta számos előadást tartottak már a legkülönbözőbb témakörökről. Így például szó esett a középkori inkvizícióról, a nyelv tudományáról, az internetes kataklizmákról vagy éppen az alternatív tudományokról.

A következő rendezvényt a kollégium Quadrivium Műhelye (QM) szervezi, hiszen a csoport célja a kollégiumban élő bölcsészhallgatókat felkészíteni az önálló és rendszeres kutatómunkára, valamint interdiszciplináris tanulmányokra. Így segítséget nyújtanak a PhD képzéshez szükséges tudományos felkészültség eléréséhez.

A csoport következő programja az Eötvös Esték részeként valósul meg: Tóth Iván, az SZTE Ókortörténeti Tanszékének munkatársa tart előadást Összeesküvések Nagy Sándor ellen címmel. Az rendezvényt az SZTE Eötvös Loránd Kollégiumban tartják 2011. december 6-án 19 órakor.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *