SZTE Info

Papp György tűzzománcai és grafikái

A Szegedi Egyetemi Kiadó Juhász Gyula Felsőoktatási Kiadója gondozásában jelent meg a Papp György tűzzománcai és grafikái című képzőművészeti album.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegeden élő, békéscsabai születésű képzőművész, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz- Művészettörténeti Tanszéke magister emeritus főiskolai tanára munkásságát reprezentáló, gazdagon illusztrált kötetet 2011. december 8-án 17 órakor mutatják be a Móra Ferenc Múzeum dísztermében. A művész programja az ősi kultúrák, a folklór tradícióinak átörökítése a korszerű vizuális művészetbe. Következetesen egyéni formanyelvét a népművészeti hagyományok, és az egyetemes képzőművészet eszköztárának sajátos szintézise jellemzi. Az alkotóval és az őt a kötetben írásokkal köszöntő szerzőkkel Sándor János Jászai-díjas, Érdemes művész rendező, színháztörténész beszélget. Papp György műveit a kötetben méltatja: Bánki Vera, ifj. Gyergyádesz László, Ibos Éva, Jámborné Balog Tünde, Nagy Imre, Nátyi Róbert, Pacsika Emília, Simai Mihály, Szekeres Ferenc, Tandi Lajos, Tóth Attila.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *