Bezár

Hírarchívum

Száz mítosz: zár a „Kémia nemzetközi éve 2011” rendezvény

Száz mítosz: zár a „Kémia nemzetközi éve 2011” rendezvény

2011. december 12.
1 perc

Kiállítással, könyvbemutatóval zár 2011. december 13-án (kedden) a „Kémia nemzetközi éve 2011” rendezvény szegedi programsora a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klebelsberg Könyvtár átriumában. A Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád megyei Területi Szervezete, valamint az SZTE Klebelsberg Könyvtár közös programja A technológia mérföldkövei kémikus szemmel című kiállítás megnyitójával kezdődik. A tárlatot Németh Veronika és Rideg Nóra, az SZTE TTIK Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék Módszertani Műhely rendezte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Száz kémiai mítosz. Tévhitek, félreértések, magyarázatok című könyvet a szerzők – köztük az SZTE kutatói, oktatói – mutatják be: Kovács Lajos (SZTE Általános Orvostudományi Kar), Csupor Dezső (SZTE Gyógyszerésztudományi Kar), Lente Gábor (Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar), Gunda Tamás szemelvényeket olvasnak föl a könyvből.

Kémia a filmekben: Az Egyetemi Könyvtár kvízjátéka, az Akadémiai Kiadó kedvezményes könyvvására is színesíti a programot. Közreműködik: a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola harsonakvartettje.

Az esemény meghívója innen letölthető

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek