SZTE Info

szenszunet

Zöld Kommandó ajánlásai a szénszünetre

2011-ben – az önkéntesség évében – az SZTE TIK Igazgatósága útjára indította a Zöld Kommandó nevű önkéntességen alapuló kezdeményezést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Két akciót szerveztünk meg 2011-ben, melynek eredményeit látva a KÖVET Egyesület felkért minket, hogy pályázzunk a legjobb társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos hazai projekteket bemutató CSR Piac 2011-es versenyen, ahol a Zöld Kommandó kezdeményezés 2011 júniusában Közönségdíjat nyert.

A kezdeményezés célja a környezettudatos szemlélet népszerűsítése, az energiatakarékos megoldások terjesztése az Egyetemen, s egyben a „kiválasztott” egyetemi egység zöld iroda elvei mentén történő „megreformálása”, fejlesztése.

Cél egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség építése, akik szívesen részt vesznek a Zöld Kommandó akcióiban! Az információáramlás elősegítése céljából egy hírlevél indul, amelyre az alábbi linken lehet feliratkozni:


http://zoldintezmeny.hu/register/


Az SZTE TIK további híreiről a www.u-szeged.hu/tik weboldalon vagy a TIK hivatalos facebook oldalán, a www.facebook.com/SZTETIK -en lehet informálódni!

A Zöld Kommandó a szénszünetre való tekintettel néhány környezeti terhelést csökkentő tippet kíván megosztani az Egyetemi Polgárokkal:

Mielőtt elhagyjuk a szénszünet ideje előtt a munkahelyünket, a következőkre figyeljünk oda:

 • Kapcsoljuk le a fűtést!
 • Kapcsoljuk ki az irodai berendezéseket, nyomtatókat, monitorokat, fénymásolókat, stb.! Ne csak stand-by üzemmódban hagyjuk a gépeket!
 • Kapcsoljuk le a billenős kapcsolókat!
 • Tegyük rendet a konyhában, kapcsoljuk ki a konyhai gépeket is!
 • Ürítsük ki a hűtőszekrényeket, s azokat is áramtalanítsuk!
 • Tegyük rendbe a fiókjainkat!
 • Asztalunkat, polcainkat, az egy oldalas lapokat gyűjtsük össze firkapapírnak, szelektáljuk ki a nem használt papírokat, majd dobjuk bele a papír szemetesládákba!

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kíván a Zöld Kommandó csapata!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 24.
  09:30 - 17:00
 • május 24.
  09:30 - 10:30
 • május 24.
  09:30 - 16:00
  A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság tisztelettel meghívja a Szegeden megrendezésre kerülő „Schultheisz 120” Emlékkonferenciára, melyet Schultheisz Emil egykori debreceni, majd szegedi professzor, hadbíró születésének 120. évfordulója tiszteletére rendezünk. A konferencián bemutatjuk a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság kiadásában és Fejes Erik gondozásában megjelent, Schultheisz Emil katonai büntetőjogi értekezéseit tartalmazó kötetet.
 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.