Viragagyas_02

Előkelő helyen végzett a Zöld Egyetem Rangsorban az SZTE

Az Indonéziai Egyetem 2010 nyarán indította el a világ egyetemeinek zöld merőszámokon alapuló rangsorolását, melyben a Szegedi Tudományegyetem az 54. helyen végzett. A kérdőívet 34 ország 95 egyeteme töltötte ki. Az is kiderült, hogy a SZTE Kelet-Európa legzöldebb egyeteme.



Az egyetemeket különböző nemzetközi rangsorok alapján választottak ki, majd keresték fel munkatársaikat. A felmérés során egy internetes kérdőívet kellett az egyetemeknek kitölteniük 2010. május és július között.

A kérdőív 5 nagy témakörből állt: zöld statisztikák, energia és klímaváltozás, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás és közlekedés. A kérdőív kiértékelése során minden tétel értékelése numerikusan történt, így lehetőség nyílt az adatok statisztikai feldolgozására.

A legtöbb pontszámot a Berkeley városában levő University of California érte el, őt követi a University of Notthingham, a harmadik a kanadai York University, míg a szervező egyetem a 15. helyen végzett.

A rangsor elemzése során megállapítható, hogy az SZTE Európában az erős középmezőnybe tartozik, hiszen az előkelő 20. helyezést, a kelet-európai egyetemek között pedig az első helyet érte el, így a jelenlegi felmérés alapján Kelet-Európában a Szegedi Tudományegyetem a legzöldebb felsőoktatási intézmény.


Bővebb információ a csatolt tanulmányban

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *