2024. március 28., csütörtök

SZTE JATIK

MoCo Konferencia az SZTE-n

Az Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) idei ülésére a Szegedi Tudományegyetemen kerül sor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország EU-s elnöksége hivatalos programjának részeként nemzetközi rendezvényre kerül sor a Szegedi Tudományegyetemen 2011. június 23-24-én. A tanácskozásra a 43 érintett ország – az Európai Unió és a Mediterrán Unió tagországai – illetékes minisztereinek a Magyar Köztársaság Kormánya részéről Réthelyi Miklós miniszter úr küldött meghívást. Országonként általában 1-2 fő szakértő érkezik.

mocoA SZTE TIK előadótermében lebonyolításra kerülő angol és francia hivatalos nyelvű rendezvényen az euro-mediterrán K+F+I és tudományos együttműködések kérdéseit, stratégiai fejlesztési irányvonalait tekintik át az általában kutatási vagy felsőoktatási minisztériumokat, országos kutatóintézeteket reprezentáló vezetők.

A nemzeközi elismertség jele, hogy a MoCo elnöksége a rendezvény helyszínéül térségünket, városunkat, illetve intézményünket választotta. Az esemény több mint negyven ország szakértőivel ismerteti meg Csongrád megyét, Szegedet és a Szegedi Tudományegyetemet, s egyben öregbítheti a magyarországi felsőoktatás és kutatás jó hírnevét.

Az esemény programja innen letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés