Bezár

Hírarchívum

Miklósa Erika az önkéntességről - Jubileumi Közművelődési Konferencia a SZTE JGYPK-n

Miklósa Erika az önkéntességről - Jubileumi Közművelődési Konferencia a SZTE JGYPK-n

2011. március 24.
2 perc

20 éves lett a Közművelődési Konferencia, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának népszerű tavaszi rendezvénye. Március 29-31 között a szegedi andragógus növendékek az ország különböző egyetemein, főiskoláin tanuló társaikat látják vendégül. A KMK-n neves szakmai előadók, a közéletben, a kultúra egyes területein jártas vendégek beszélnek az élethosszig tartó tanulásról és a kultúraközvetítésről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Felnőttképzési Intézete a kilencvenes évek eleje óta rendezi meg minden tavasszal a Közművelődési Konferenciát. A KMK keretében a szegedi andragógus növendékek az ország különböző egyetemein, főiskoláin tanuló társaikat látják vendégül. A szegedi és az ide látogató vendéghallgatók megismerkedhetnek az andragógus szakma és a kultúraközvetítés nagyjaival, bővíthetik szaktudásukat és különböző kulturális és szórakoztató programokon vehetnek részt.

A Közművelődési Konferencia ötlete 1992-ben, az akkori Juhász Gyula Tanárképző Főiskola kulturális menedzser szakirányos hallgatói fejéből pattant ki. Azt a kérdést vetették fel, hogy vajon ki és hogyan menedzseli a kultúrát, és erre tanáraik segítségével „konferenciát” szerveztek. A kezdeményezés annyira sikeresnek bizonyult, hogy újra megismételték, majd pedig országossá bővítették azzal, hogy vendégül látták az ország felsőoktatási intézményeinek művelődésszervező szakos hallgatóit. A diákok pedig egyre inkább maguk alakították ki a programokat, és a konferencia teljes szervezését a kezükbe vették Az évek múlásával a KMK egyre gazdagabbá vált. Ahogy bővültek a képzési területek, úgy lett színesebb a konferencia kínálata. Egy kis ízelítő az eddigi KMK-k vendégeiből: Verebes István, Friderikusz Sándor, Vujity Tvrtko, Csisztu Zsuzsa, Hevesi Tamás, Bergendy Péter, Bárdos András, Kulka János, Havas Henrik, Holló Márta, Székhelyi József, Nagy Feró, Novák Péter, Czeizel Endre, Juronics Tamás, Somló Tamás, Popper Péter, Pokorny Lia, Kálloy-Molnár Péter, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Nagy Ervin, Magna Cum Laude, Beck Zoli.

Idén, 2011-ben jubilál a KMK, 20 éves lett a rendezvény! Így az idei év mottója: „Nem csak a 20 éveseké a világ!” Ennek jegyében a jelenkor kulturális értékei mellett a múlt örökségét is bemutatják, és felhívják a figyelmet a jövőben rejlő lehetőségekre, melyeknek az élethosszig tartó tanulás ad keretet. Az előadásokat kerekasztal beszélgetések formájában rendezik neves szakmai előadók, a közéletben, a kultúra egyes területein jártas vendégek meghívásával.

 

A részletes program a csatolt dokumentumban olvasható.

 

További információ: Keczer Gabriella SZTE média-koordinátor, keczergabriella@gmail.com, 30/9351457

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek