Bezár

Hírarchívum

Online fogadóra a TIK-ben

Online fogadóra a TIK-ben

2011. november 29.
2 perc

Első alkalommal tart online fogadóórát a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója: Erdélyi Evelyn 2011. november 30-án (szerdán) 11 és 12 óra között elsősorban a 2011. évi látogatói elégedettségi felmérésükkel kapcsolatos kérdéseket várja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hetedik születésnapjára készülő SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) negyedik alkalommal tartott látogatói elégedettségi vizsgálatot. A 2011. október 13. és november 7. között 950 fős mintán elvégzett kutatásról és eredményeiről a www.u-szeged.hu oldalon már lehet tájékozódni.

A felmérésről arra a kérdésre, hogy mit kedvel leginkább a TIK-ben, összesen 842 választ kaptak, melyeket az alábbi 6 csoportba lehet sorolni:

  • a hangulatot – fiatalos, modern, jól felszerelt, tiszta;
  • a hallgatóközpontúságot – „rólunk szól, értük van”;
  • a környezet-és energiatudatosságot, a felelősségvállalást, az újításra, fejlődésre való törekvést;
  • a könyvtárat, a gyors internetkapcsolattal rendelkező számítógépes kabineteket;
  • a Közösségi tér funkciót, s az ehhez kapcsolódó rendezvényeket;
  • a sokoldalúságot, s hogy minden egy helyen van – tanulás és kikapcsolódás is.

Arra a kérdésre, hogy mit kedvel legkevésbé a TIK-ben, összesen 748 választ kaptak. Ezen válaszokat három csoportba rendezték:

  • a kávézót;
  • a tömeget, a zsúfoltságot;
  • a nyitva tartást.

Többen, de nem jelentős volumenben említették a beléptetés körüli problémákat (például nem lehet bevinni nagyobb táskát, kabátot; a ruhatár használata esetenként nehézkes). A válaszadók több, mit 12,5 százaléka nem tudott olyan dolgot, szolgáltatást említeni, amit ne kedvelne.

A felmérésben felmerült pozitív és fejlesztendő területek kapcsán várja a látogatók, felhasználók kérdéseit Erdélyi Evelyn, a TIK igazgatója. (Az Egyetemi Könyvtár, a HSZI, valamint az SZTE Jegyzetbolt és az SZTE Ajándékbolt működésével kapcsolatos kérdések megválaszolása nem témája a fogadóórának, mivel azok belső működése, felépítése, működésének szabályozása nem tartozik a TIK igazgatóság hatáskörébe. Ám e felvetéseket is szívesen fogadják.)

Az online fogadóóra időszakában, 2011. november 30-án, szerdán 11 és 12 óra között a ide kattintva aktiválódik az a felület, amelyen várják a kérdéseket, észrevételeket.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek