SZTE Info

Komplex oktatási program indult a Szegedi Tudományegyetemen ahallgatók vállalkozói ismereteinek bővítésére

Számos új képzés került meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetemen, melynek célja, hogy a jövőben vállalkozás indítását tervező, ambiciózus egyetemi hallgatók minél több információt szerezhessenek az üzleti élet különböző területeiről, a sikeres vállalatvezetés és szervezés gyakorlatáról, valamint az Európai Unió segítségével megvalósítható pályázatok elkészítéséről. Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett nyolc új kurzus a vállalatalapítás-és fejlesztés különböző területeibe nyújt betekintést.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vállalkozásfejlesztési ismeretek képzési program segítséget nyújt azoknak az egyetemi hallgatóknak, akik érdeklődnek a vállalatalapítás, vállalkozásfejlesztés iránt, valamint akik tovább szeretnék bővíteni tudásukat az üzleti élet különböző területeiről, fejlesztve ezáltal piaci-és üzleti szemléletüket. A TÁMOP 4.2.1.-08/1-2008-0002 számú „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi régióban” című pályázat keretében nyolc új speciális képzés került meghirdetésre, melyek az üzleti vállalkozások világának különböző területeit tekintik át. A kurzusok során nagy figyelmet fordítanak a gyakorlati oktatásra, számos esetpélda áttekintésével segítik az üzleti folyamatok könnyebb megértését.

A kurzusok átfogják a vállalati életciklus szinte egészét: az alapításától a sikeres működtetéséig, mindvégig a kis- és középvállalkozások sajátosságaira fókuszálva. A vállalkozás indításához kapcsolódó kurzusok az indulás alapjául szolgáló innovációs ismeretek mellett a vállalkozás alapításának gyakorlati menetét tekintik át. A vállalati működéshez kapcsolódóan a kkv gyakorlati marketingje és kkv finanszírozása kurzusok biztosítanak hasznos és gyakorlatias ismereteket az érdeklődőknek. A működés mellett a növekedés és fejlődés menedzseléséhez kapcsolódó tudás átadása is kiemelten fontos, ezt olyan kurzusok biztosítják, melyek az üzleti tervezésre és az uniós projektek menedzselésére valamint a tudásintenzív vállalkozásokba történő tőkebevonásra koncentrálnak. A hallgatók ezeken felül a modern a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról is külön kurzus keretében sajátíthatnak el ismereteket.

A projekt célja, hogy a különböző képzési területről érkező hallgatók komplex üzleti ismeretek birtokában nagyobb arányban és jobb eredményekkel vágjanak bele a vállalkozás alapításba, illetve sikeresebben tudják fejleszteni egy meglévő vállalkozás működését.

 

SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Cím: 6720, Szeged, Dugonics tér 13.

E-mail: innova@rekt.u-szeged.hu

www.u-szeged.hu/kutatas-fejlesztes

www.ujszechenyiterv.gov.hu

A hivatalos sajtóközlemény innen tölthető le

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. szeptember 07.

Kiemelt_Bojte_Cs_JGYPK

25 éves létezése óta több mint 6 ezer nehéz sorsú magyar származású gyereknek nyújtott menedéket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Az erdélyi szervezet alapítójával, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel a Hátrányos helyzetű társadalmi és csoportok és gyermekek címmel az SZTE JGYPK-n tartott szemeszternyitó előadása előtt, illetve az alapítvány és az SZTE JGYPK közötti együttműködéséről szóló megállapodás aláírását követően beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 24.
  17:00 - 18:00
  Looking for someone to speak English to? In need of improving your speaking? Come practice your communication skills in a relaxed atmosphere by joining Conversation Club at American Corner Szeged! :) Sessions involve short presentations, Q and A, and small-group discussions on different topics and their American aspect.
  Facilitator: John Strauss
 • szeptember 24.
  18:00 - 19:30
  Tari Annamária az X, Y és Z generációk legnagyobb hazai szakértői közé tartozik. Gyakran ír és ad elő az információs kor ránk gyakorolt hatásairól, és arról, hogy miként változtatja meg a technikai fejlődés a külső világunk után a belső világunkat is.
  „A szorongás korunk legjellemzőbb érzelme" - írja Tari Annamária.
  Tari Annamária nagyszerű, "fejbevágó" előadása szorongásról, online térről - szerintünk nagy kár lenne lemaradni róla...
 • szeptember 25.
  09:00 - 20:00
  Az online jogi szaklap, az Arsboni csapata meglátogatja Szeged jogász közösségét is, hogy választ keressenek olyan kérdésekre, mint például: Milyenek lesznek a “jövő jogászai”? Milyen jövő vár a jogászokra? A robot ügyvédeké, vagy a robotoló ügyvédeké a jövő? Érdemes szoftvert fejleszteni a jogászoknak? Milyen innovatív megoldások alakítják a jogászok munkáját? Milyen lesz a 21. század a munkajoga? Hogyan tudod megtalálni álmaid munkáját? Mit várnak el a jelen munkáltatói egy kezdő jogásztól? Milyen trendek vannak jelenleg a magyar jogi piacon? Regisztráció: https://karrier.arsboni.hu/szegeden-az-arsboni/#kavezz
 • szeptember 25.
  18:00 - 19:00
  Napóleontól a szabadságharcig
  Előadó: Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, egyetemi tanár, a Hadtudományi Doktori Iskola vezetője (Nemzeti Közszolgálati Egyetem)
 • szeptember 26.
  17:00 - 18:00
  Tájékoztató előadás a FLEX Hungary programról, mely az USA Kormánya által biztosított teljeskörű ösztöndíj középiskolások számára. A program keretében a diákok egy évet tölthetnek az USA-ban egy középiskola tanulójaként, miközben önkéntes vendéglátó családoknál élnek.
  Pályázati feltételek:
  • Magyar állampolgárság
  • 2002. július 15. és 2005. július 15. között született
  • A pályázat beadásakor középfokú oktatásban vesz részt a 9. vagy 10. évfolyamon
  • Iskolai eredménye legalább jó (4)
  Jelentkezési határidő a FLEX-ösztöndíjra: 2019. október 17. Jelentkezni 2019. szeptember 1-től lehetséges az alábbi linken: https://ais.americancouncils.org/flex