SZTE Info

Komplex oktatási program indult a Szegedi Tudományegyetemen ahallgatók vállalkozói ismereteinek bővítésére

Számos új képzés került meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetemen, melynek célja, hogy a jövőben vállalkozás indítását tervező, ambiciózus egyetemi hallgatók minél több információt szerezhessenek az üzleti élet különböző területeiről, a sikeres vállalatvezetés és szervezés gyakorlatáról, valamint az Európai Unió segítségével megvalósítható pályázatok elkészítéséről. Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett nyolc új kurzus a vállalatalapítás-és fejlesztés különböző területeibe nyújt betekintést.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vállalkozásfejlesztési ismeretek képzési program segítséget nyújt azoknak az egyetemi hallgatóknak, akik érdeklődnek a vállalatalapítás, vállalkozásfejlesztés iránt, valamint akik tovább szeretnék bővíteni tudásukat az üzleti élet különböző területeiről, fejlesztve ezáltal piaci-és üzleti szemléletüket. A TÁMOP 4.2.1.-08/1-2008-0002 számú „Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása, fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen és a Dél-alföldi régióban” című pályázat keretében nyolc új speciális képzés került meghirdetésre, melyek az üzleti vállalkozások világának különböző területeit tekintik át. A kurzusok során nagy figyelmet fordítanak a gyakorlati oktatásra, számos esetpélda áttekintésével segítik az üzleti folyamatok könnyebb megértését.

A kurzusok átfogják a vállalati életciklus szinte egészét: az alapításától a sikeres működtetéséig, mindvégig a kis- és középvállalkozások sajátosságaira fókuszálva. A vállalkozás indításához kapcsolódó kurzusok az indulás alapjául szolgáló innovációs ismeretek mellett a vállalkozás alapításának gyakorlati menetét tekintik át. A vállalati működéshez kapcsolódóan a kkv gyakorlati marketingje és kkv finanszírozása kurzusok biztosítanak hasznos és gyakorlatias ismereteket az érdeklődőknek. A működés mellett a növekedés és fejlődés menedzseléséhez kapcsolódó tudás átadása is kiemelten fontos, ezt olyan kurzusok biztosítják, melyek az üzleti tervezésre és az uniós projektek menedzselésére valamint a tudásintenzív vállalkozásokba történő tőkebevonásra koncentrálnak. A hallgatók ezeken felül a modern a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról is külön kurzus keretében sajátíthatnak el ismereteket.

A projekt célja, hogy a különböző képzési területről érkező hallgatók komplex üzleti ismeretek birtokában nagyobb arányban és jobb eredményekkel vágjanak bele a vállalkozás alapításba, illetve sikeresebben tudják fejleszteni egy meglévő vállalkozás működését.

 

SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Cím: 6720, Szeged, Dugonics tér 13.

E-mail: innova@rekt.u-szeged.hu

www.u-szeged.hu/kutatas-fejlesztes

www.ujszechenyiterv.gov.hu

A hivatalos sajtóközlemény innen tölthető le

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. március 20.

IMG_5825

Több mint 700 szerző 1700 könyve jelent meg eddig a József Attila Tudományos Egyetemi Kiadó és Nyomda (JATEPress) gondozásában. A kezdetben ofszet, ma már digitális nyomdagépen 1991 óta készülnek az SZTE oktatóinak, kutatóinak főként tudományos témájú kötetei, hiszen a kiadó egyik legfontosabb célja, hogy publikálási lehetőséget nyújtson az egyetem munkatársainak. Szőnyi Etelka főszerkesztővel beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 25.
  17:00 - 18:00
 • május 27.
  18:00 - 19:00
  Melyek a halogatás leggyakoribb okai? Mit tehetünk ellene? Tudjuk-e befolyásolni a halogatást? Kik halogatnak inkább? A nők vagy férfiak? A fiatalok vagy az idősebbek? Vendégünk a téma 1. számú hazai szakembere, dr. Takács Ildikó halogatáskutató, pszichológus! Az előadás a halogatók jellemzőit, magatartási sajátosságait mutatja be, olyan pszichológiai jelenségek kapcsán, mint az önbénítás, a kudarcfélelem és a tökéletességre törekvés.
 • május 28.
  09:00 - 15:00
  AZ SZTE Innovációs Hét 2019 programsorozat (2019. május 28-30.) 2019. május 28-án veszi kezdetét a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. A szakmai programokból álló Innovációs Hét első napján az SZTE hallgatói egy gyakorlatorientált workshopon vehetnek részt, ahol üzleti kommunikációról hallhatnak előadást és gyakorlati PR tudásra tehetnek szert. Az esemény nyitánya után megkezdik a diákok képzését, melyet Szelei Balázs a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem oktatója fog megtartani.
 • május 28.
  15:00 - 16:00
 • május 28.
  17:00 - 18:00
  Május 28. és június 1. között kerül megrendezésre Szegeden a III. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek külföldi versenyfilmjeit idén is a BTK fordító és tolmács mesterképzésének hallgatói fordították magyarra.