SZTE Info

Orvosdoktorok avatása az SZTE Általános Orvostudományi Karán

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2011. szeptember 10-én 12.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendkívüli ülés keretében, Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor elnökletével orvosdoktorokat avat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A doktoravató ünnepségeken Prof. Dr. Kemény Lajos ÁOK általános és tudományos dékánhelyettes, Prof. Dr. Nagy Katalin fogorvoskari dékán és Dr. Csóka Ildikó gyógyszerészkari oktatási dékánhelyettes társaságában a következőket fogadja orvosdoktorrá:

1

Altorjay Ábel Tamás

20

Nagypál Tamás

2

André Kinga

21

Németh Tamás

3

Bakos Bernadett

22

Papp Vera

4

Beszteri Beatrix

23

Paróczai Szilvia

5

Boros András Mihály

24

Patocskai Bence

6

Dalmády Szandra Kata

25

Patocskai Máté

7

Fazekas József Balázs

26

Pothárn Orsolya Rita

8

Gönczi Nóra

27

Rápolthy Hajnalka

9

Halász Anna Réka

28

Rév Katalin

10

Hidvégi Réka

29

Sallai Rita Viktória

11

Kazinczi Ágnes

30

Sebők Magdolna

12

Kiss M. Hajnalka Virág

31

Somogyi Róbert

13

Kivés Adél

32

Soós Krisztina

14

Kocsis Tamás

33

Szabó Csilla

15

Koncz Beáta

34

Szabó Tibor Balázs

16

Lipták Ágnes

35

Szalay Márton Péter

17

Majer Eszter

36

Székács Annamária Viktória

18

Mózes Petra

37

Tompai Anna

19

Nagy Tamás

 

 

az angol nyelvű képzésről:

1.

Anna Sara Katarina Gisel Längström

2.

Arun Khokale

3.

Avigail Bartal

4.

Babak Mehrabian Hassanlo

5.

Christiane Hirsch

6.

Gunesh Yuvraj

7.

Guy Haver

8.

Ingrid Alexandra Nagy

9.

John Thomas

10.

Kristin Rebecka Pärsdotter

11.

Noa Finkelstein

12.

Runar Bjertnaes Baatevik

13.

Uwadoka Chidiebere Prevailer

 

A felavatottak közül 7 fő summa cum laude fokozattal fejezi be tanulmányait.

Az angol nyelvű évfolyamon felavatottak közül 3 fő német, 3 fő izraeli, 2 fő svéd, 1-1 fő amerikai, iráni, mauritiusi, nigériai és norvég állampolgár.

Orvosi diplomájával egyidejűleg 4 fő kap orvosi szakfordító és tolmács oklevelet angol és magyar nyelvből.

Dr. Boros András Mihály

Dr. Kivés Adél

Dr. Papp Vera

Dr. Sallai Rita Viktória

 

Az orvosdoktorokat Prof. Dr. Kemény Lajos általános és tudományos dékánhelyettes búcsúztatja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 20.
  18:00 - 19:00
  Születni kell a vezetésre vagy az tanulható? Ha születni kell rá, miért tanítjuk? Mi teszi sikeressé a 21. század vezetőit? Mit üzen Dzsingisz kán és Steve Jobs a ma vezetőinek? Mi a vezetés felelőssége? Mi a morál, az etika szerepe a vezetésben? Mit hoz a jövő, hogyan alkalmazkodik a változáshoz a (tudás)társadalom? Hogyan alakítja a munka és az iskola világát, mindennapi életünket az AI (mesterséges intelligencia), a VR (virtuális valóság), az AR (kiterjesztett valóság) és az 5G? Izgalmas kérdések, hiteles válaszok - vendégünk dr. Baráth Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézetének igazgatója!
 • május 20.
  18:30 - 19:30
  Joe Vitone-nal Kis Péter beszélget a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban is kiállított képeiről. "Joe Vitone 'Családi felvételek: Portrék az amerikai rozsdaövezetből' című sorozata az alkotó az ohiói Akronben és környékén élő családtagjairól készült. Az 1998 óta készülő anyag az amerikai rozsdaövezet (az USA észak-keleti, egykori nagyipari régiója) munkásosztálybeli közösségeiben élők személyes kapcsolatainak alakulását dokumentálja. Vitone a képeket nyári látogatásai alkalmával készíti, és olyan családi ünnepekkel, házasélettel, válással, függőséggel, munkanélküliséggel vagy gyermekszületéssel kapcsolatos pillanatokat örökít meg, melyek az egész országban részei a családi életnek." (Theresa Bembnister, segédkurátor, Akron Művészeti Múzeum) Joe Vitone dokumentarista fotóművész és oktató a texasi Austin városából. Művei főként nagyformátumú portrék és az Egyesült Államokban készült tájképek, panorámaképein pedig különböző kultúrák hagyományait vizsgálja. Hagyományos és digitális fotográfiával, illetve elektronikus médiával kapcsolatos kurzusokat tart a St. Edwards Egyetemen. Elnyerte a National Endowment for the Arts ösztöndíját, Fulbright-ösztöndíjasként pedig Costa Ricában dolgozott egy családi gazdálkodással kapcsolatos projekten. Számos kiállítása volt többek között a New York University-n, a Limában található Perui-Észak-amerikai Kulturális Intézetben, a portlandi Oregon Fotóművészeti Központban és a Houstoni Fotográfiai Központban. Fotói részét képezik a Clevelandi Művészeti Múzeum, a Kreatív Fotográfiáért Központ, a Houstoni Szépművészeti Múzeum és a Smithsonian Intézet Amerikai Történelem Múzeuma gyűjteményének. American Corner fotópályázata: Parafrázis Fotópályázat / Paraphrase Photo Contest https://www.facebook.com/events/856167818100087/
 • május 21.
  14:00 - 18:00
  A SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék a Bonni Egyetem Médiatudományi Tanszékével közösen nemzetközi workshopot szervez május 21-én Screen Cultures címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • május 21.
  17:00 - 18:00
  Pászka Imre professzorral, a SZAB Szociológiai Munkabizottság alapító elnökével 70. születésnapja és készülő kötete kapcsán beszélget Jancsák Csaba a SZAB Szociológiai Munkabizottság elnöke és Dávid Benjámin hallgató.
 • május 21.
  19:30 - 20:30
  A Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a Bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát. Subhashini Goda indiai származású táncművész, tánctanár; Erasmus Mundus – Choreomundus ösztöndíjat nyert táncelmélet és -gyakorlat, illetve kulturális örökség témakörben, jelenleg az SZTE BTK Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken folytatja tanulmányait. Egyéni táncelőadások, valamint csoportos tradicionális és kortárs táncdrámák kimagasló előadója és alkotója. Többszörös szakmai elismerésben részesült: 2013-ban és 2014-ben legjobb előadói díjat, valamint kiváló táncművész minősítést kapott. A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen, fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet. A fellépők csoportos és szóló tánckoreográfiákat adnak elő, mely alkalmon az összes tánccsoport megmutatja magát, magyar és indiai származású tanítványok egyaránt. Belépőjegy elővételben és SZTE diákigazolvánnyal 990 Ft, a rendezvény napján 1300 Ft