SZTE Info

Esélyegyenlőségi Talent-ösztöndíjat hirdet a SZTE Tehetségpont

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága támogatása alapján esélyegyenlőségi pályázatot hirdet speciális képzési igényű, romaszármazású, illetve hátrányos helyzetű hallgatók számára. Közeleg a pályázatok benyújtási határideje.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyszeri ösztöndíj mértéke: 30.000-100.000 Ft

A hallgatók három kategóriában pályázhatnak:

1. Speciális képzési igényű (mozgásában-, látásában-, hallásában- és kommunikációjában gátolt), aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező SZTE hallgatók, akik az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottságánál regisztrációval rendelkeznek.

2. Romaszármazású, államilag finanszírozott vagy költségterítéses, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, nappali tagozatos hallgatók

3. Hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező nappali tagozatos hallgatók

A fenti feltételeken túl, azon hallgatók jelentkezését várják, akik saját szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, kiváló tanulmányi eredményeket értek el és az alábbi kritériumok valamelyikének is megfelelnek:

– Saját szakterületükön tudományos eredményeket értek el, vagy eredményes kutatást végeznek.

– Kiemelkedő sport teljesítményt és eredményeket érnek el.

– Művészeti tevékenységet végeznek, melynek eredménye közösségi értéket képez.

– Speciális segítő munkát végeznek hallgató társaik érdekében.

 

A részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap az SZTE Tehetségpont honlapján olvasható.

http://www.sztehetseg.hu/hu/palyazatok__osztondijak_/aktualis/ee_talent


A pályázat benyújtási határideje: április 10. 12 óra.

 

Emellett április 6-ig lehet jelentkezni a szintén a Tehetségpont által gondozott Szent-Györgyi Albert-ösztöndíjra is. Részletek itt: http://www.sztehetseg.hu/hu/palyazatok__osztondijak_/aktualis/sztgyalbert

SZTEpress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *