Bezár

Hírarchívum

Könyvbemutatók, koncertek, előadások - színes programokkal búcsúzik az április

Könyvbemutatók, koncertek, előadások - színes programokkal búcsúzik az április

2012. április 24.
2 perc

Az SZTE Egyetemi Tavasz nevű kulturális fesztiválja tovább folytatódik Szeged több helyszínén. Április utolsó hetében több, az universitashoz kapcsolódó szerző könyvét mutatják be, muzsikaszó csendül fel a Zeneművészeti Kar (ZMK) mellett számos helyen, színházi főpróbára invitálják és sportolásra biztatják az egyetem polgárait.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Április 24-én megdobbanhatnak a magányos szívek, hiszen Hatperces Villámrandit tartanak a Hattyas sori JUGYU Klubban 18:30-tól. A Tavaszi Zsongáson a részvétel díjtalan, az ismerkedni vágyók szimpátia lapok segítségével értékelhetik majd jelöltjeiket.

A hét közepén az egész testet átmozgatják: az SZTE Bölcsészettudományi Kar ugyanis sportnapot tart az SZTE Sportközpontjában reggel 8 órától. Ezzel szemben április 25-én agytorna is várható. Az SZTE Egyetemi Sakkversenyt 13-tól rendezik meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (JATIK), ahol a nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött – a sakkozóknak az ehokrkb@gmail.com vagy a sakkhuszar@gmail.com e-mail címen kell jelezniük részvételi szándékukat. A mozgalmas napot mozgalmas este zárja, hiszen az egyetemi bibliotékában 18 órától hajnali 1-ig mindenki számára nyílt Könyvtári Éjszakát tartanak, ahol a tánctanulás és túrázás mellett számos izgalmas program várja az érdeklődőket.

 

Színház lesz az egész csütörtök (április 26.) az Egyetemi Tavaszon: a szegedi Kisszínházban nyilvános főpróbára invitálják az egyetemistákat, merthogy Szép Ernő Kávécsarnok és Május című műveit mutatják be hamarosan. Az előadás után beszélgetést is tartanak, ahol a hallgatók kérdezhetnek a darab alkotóitól. Ezalatt a Pinceszínház színpada is megelevenedik: az Impro Társulat Sartre Zárt tárgyalását adja elő, szintén 19 órától.

Zenével zárul a hét az SZTE-n. Hangversenyt ad aZMK Vonós Kamarazenekara április 27-én 18 órától a kar épületében, 19 órától a szegedi Ifjúsági Házban Egy szoknya, egy nadrág címmel tart jubileumi koncertet a Molnár Dixiland Band Szulák Andreát és Berki Tamást is vendégül látva. Azonban „tudományosfantasztikuspopban” sem lesz hiány: a JATE Klubban a Supernem zenekar zárja az estét.

Az SZTE Egyetemi Tavasz részletes programja itt érhető el.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek