A munkáltatók igényeit figyelve oktat az SZTE

Mit tanítsanak az egyetemen a hallgatóknak? A kérdésre a leendő munkáltatók válaszát is várja a Szegedi Tudományegyetem, ahol három kart érintő új képzésfejlesztési projekt indul.

 

A munkáltatók igényeihez, a munkaerő-piaci szereplők elvárásaihoz igazítják képzéseiket a felsőoktatási intézmények világszerte. A Szegedi Tudományegyetem három karán – a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetésével – 160 millió forintos képzésfejlesztési projekt indul, melynek részeként a munkáltatók megkérdezésével bővítik a tananyagot és az oktatást. A projektről sajtótájékoztatót és szakmai napot tartanak április 26-án (csütörtökön) 13 óra 40 perctől az SZTE pedagógusképző kari főépületében (Szeged, Boldogasszony sugárút 6., első emeleti tanácsterem).

Az ősszel induló 15 órás képzéseken az oktatás minden szintjén alkalmazható modern módszertani eljárásoktól a kutatás-oktatás transzfer gyakorlati megvalósításáig kínálnak új ismereteket.


A sajtótájékoztató meghívója és a szakmai nap programja itt olvasható:

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>