Bezár

Hírarchívum

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek az SZTE-n

Nemzetközi gitárfesztivált rendeznek az SZTE-n

2012. április 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara (SZTE ZMK) ad otthont a XIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválnak. Április 12. és 15. között olyan külföldi művészek lépnek fel, mint Shih-yu Liu, a Sánchez-Milián testvérek, Florian Palier és Florian Larousse. A hazaiakat Podhorszky Gábor, Csáki András és Pusztai Antal képviseli, de határon túli fiatalok is gitárt ragadnak majd.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált idén április 12-15. között rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán (SZTE ZMK). Az immár tizenhárom éves rendezvényt Pavlovits Dávid gitárművész és zeneszerző hívta életre 1999-ben, azóta 6 kontinens több mint 30 országából szerepeltek művészek a fesztiválon.

A zenei rendezvényen olyan világhírű művészek adnak esténként koncertet, mint a tajvani Shih-yu Liu, az ausztriai Florian Palier, a spanyol Isabel és Celia Sánchez Millán, a francia Florian Larousse, hazánkat pedig Podhorszky Gábor, Csáki András és Pusztai Antal képviseli majd.
A délutáni programok között szerepel az Újvidéki Konzervatórium hallgatóinak, fiatal magyar gitáros zeneszerzőknek, a Székelyudvarhelyi Gitárverseny győzteseinek, valamint a 2011-es Országos Gitárverseny győzteseinek koncertje.

A fesztiválra jegyek a helyszínen, azaz az SZTE ZMK épületében válthatók majd, ám aki 3 másik nézővel érkezik a rendezvényre, ingyenesen léphet be. A XIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál részletes programja a www.gitarfesztival.hu internetes oldalon érhető el, a mesterkurzusokra pedig az alábbi űrlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Jelentkezési űrlap

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek