SZTE Info

Tanácskozás a pszichoszomatikus medicináról

Lelki eredetű megbetegedések kutatásáról és gyógyításáról tanácskoznak az SZTE Általános Orvostudományi Kar Pszichiátriai Klinikájának május 3-i miniszimpóziumán.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A pszichoszomatikus medicina oktatása, gyakorlata és kutatása” című tudományos ülést május 3-án 14 óra 30-től, az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (Szeged, Somogyi utca 7.) tartják. Az ülésen - többek között - a pozitív szuggeszcióknak a mindennapi orvosi gyakorlatban betöltött szerepéáről és az onkológiai pszichológiáról tartanak prezentációt. Császár Noémi a Budai Egészségközpont Országos Gerincgyógyászati Központja Pszichoterápiás Osztálya és Pszichoszomatikus Ambulanciájának osztályvezető pszichológusa „A fájdalom pszichoszomatikája” címmel tart előadást.

A szimpózium elnöke Kálmán János, az SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinikájának egyetemi tanára.

További információ, részletes program:

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *