Tavaszi beiskolázási körúton az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem a képzési kínálatát, a különböző szakokat kampánykörúton mutatja be a középiskolásoknak. Nemcsak az SZTE lehetőségeiről értesülhetnek a 10. és 11. évfolyamosok, a tájékoztatókból megismerhetik a felsőoktatási törvény változásait is.

 

A dél-alföldi régió 31 iskolájába látogat el a Szegedi Tudományegyetem. Az áprilisban induló tavaszi roadshow célja a gondolatébresztés: a szegedi egyetemről szóló információk alapján például a 10. osztályos diákok könnyebben dönthetnek a fakultációról, így hosszú távra tervezhetnek. Az általános tájékoztatóból megtudhatják, milyen szakok közül választhatnak a szegedi egyetemen, hallhatnak a felsőoktatási törvény fontosabb változásairól és arról, hogyan segíti az SZTE az önköltséges képzések hallgatóit, például a jogi és a gazdaságtudományi karon. Az SZTE egyetemistái bemutatják a hallgatói életet, a szabadidős programokat, saját képzéseik szakosodási és gyakornoki lehetőségeit is. A körút május 18-án zárul a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban.

További információ: http://www.u-szeged.hu/felveteli-informaciok/tavaszi-beiskolazasi/tavaszi-beiskolazasi

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.



Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *